Šiuo metu „Barclays“ turi 140 tūkst. darbuotojų. Pasak A. Jenkinso, bankas gali būti konkurencingas, tik jeigu sugebės žymiai sumažinti išlaidas, įskaitant ir personalui. Anot laikraščio šaltinių, artimai susijusių su „Barclays“ vadovybe, personalo apkarpymas iki 100 tūkst. darbuotojų yra ne patvirtintas banko planas, o pageidaujamas siekis artimiausiam dešimties metų laikotarpiui.

Jau kurį laiką „Barclays“ drebina jo reputaciją žlugdantys skandalai. Praėjusių metų birželį „Barclays“ buvo apkaltintas mėginimais manipuliuoti finansų rinkos LIBOR ir EURIBOR palūkanų normomis. Didžiosios Britanijos ir JAV priežiūros tarnybos paskyrė bankui 290 mln. svarų sterlingų (apie 400 mln. eurų) baudą.

Naujasis „Barclays“ vadovas A. Jenkinsas , pakeitęs Bobą Diamondą praėjusių metų rugpjūtį, pažadėjo pertvarkyti bankų grupę.

Vasario pradžioje "Barclays" pranešė apie savo planus šiais metais panaikinti 3,7 tūkst. darbo vietų, 1,8 tūkst. darbo vietų bus panaikinta banko investicijų padalinyje, 1,9 tūkst. - Europos mažmeninės ir verslo bankininkystės sektoriuje. Tokiomis priemonėmis bankas tiksi sutaupyti 1,7 mlrd. svarų (2,7 mlrd. dolerių). Praėjusiais metais "Barclays" patyrė 1,04 mlrd. svarų nuostolių, tuo tarpu dar prieš metus jis uždirbo 3,01 mlrd. svarų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)