"Barclays" ketina antradienį oficialiai paskelbti, kad jo padalinys "Struktūrinės kapitalo rinkos" (angl. "Structured Capital Markets", SCM) bus uždaromas. Antradienį laukiama ir metinių "Barclays" rezultatų.

Tokiam sprendimui bankas ryžosi, stengdamasis pagerinti savo įvaizdį po kelių jį supurčiusių skandalų.

Jau kurį laiką "Barclays" drebina jo reputaciją žlugdantys skandalai. Praėjusių metų birželį "Barclays" buvo apkaltintas mėginimais manipuliuoti finansų rinkos LIBOR ir EURIBOR palūkanų normomis. Didžiosios Britanijos ir JAV priežiūros tarnybos paskyrė bankui 290 mln. svarų sterlingų (apie 400 mln. eurų) baudą.

"Barclays" ir toliau padės klientams tvarkyti jų mokesčių reikalus, bet nedalyvaus veikloje, kurios pagrindinis tikslas - išvengti mokesčių, teigia banko vadovybė.

"Yra dalis sričių, kuriose remiamasi įmantriomis ir sudėtingomis struktūromis, kai sandoriai atliekami, pirmiausia siekiant pasinaudoti mokestinėmis lengvatomis, - teigė "Barclays" vadovas Antony Jenkins. - Nors tokios operacijos teisėtos, tolesnė veikla nesuderinama su mūsų strategija. Mes daugiau šiame procese nedalyvausime".

Pasak banko ekspertų, "Barclays" SCM padalinio uždarymas žymi svarbų lūžį ir atsiribojimą nuo praeities praktikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)