„Deja, oficialių skundų dėl šios vietos nuo 2012 m. mes nesame gavę. Paskutiniai skundai, kurie buvo, buvo 2012 m. Tuo metu Vilniaus miesto specialistai buvo susirinkę ir svarstė galimybę teikti tarybai dėl darbo laiko, licenzijos prekiauti alkoholiu apribojimo, tačiau nebuvo tam poreikio, nes buvo iškeltos sąlygos, kurias minėtas baras įgyvendino. Tai yra baras sudarė sutartį su saugos tarnyba, apšvietė lauką, įrengė kitas reikalingas priemones, kurios buvo nurodytos specialistų. Ir po to laiko skundų mes apie minėta barą nesame gavę“, - pirmadienį surengtoje partijos spaudos konferencijoje pasakojo A. Zuokas.

Sostinės meras sako, kad ir policija šio baro neįvardija kaip probleminio, nors nuo 2012 m. Vingrių ir Naugarduko gatvėse už viešą alkoholio vartojimą buvo bausta 40 asmenų. Tai apylinkės netoli šio baro.

„Tai nėra konkrečiai prie baro, bet aplinkinėse teritorijose. O šiaip jau ir pats lankiausi tame bare, kalbėjau su darbuotojais, tai, jų teigimu, didžioji problema vyksta ne su tais, kurie yra pastovūs arba dažni baro lankytojai, bet su tais, kurie atvažiuoja ir sukelia konfliktus arba prie baro, arba viduje. Bet tas baras turės keistis, artimiausiu metu išsikviesime šeimininkus ir sėsime prie stalo, ką turime padaryti, kad ta vieta nebūtų tokia, kuri traukia nelaimes“, - sakė A. Zuokas.

DELFI primena, kad Kūčių išvakarėse netoli baro buvo žiauriai sumuštas kompozitorius T. Dobrovolskis, kuris šiuo metu yra komos būsenos. Kaip teigia DELFI šaltiniai, konfliktas kilo žaibiškai T. Dobrovolskiui arba šalia jo buvusiam asmeniui sušukus „Kam čia patinka V. Putinas?“, nors esą vyrai apie politiką net nekalbėjo. Dėl sumušimo Vilniaus policija buvo sulaikiusi šešis asmenis, bet įtariama, kad grumtynėse dalyvavo apie 10 asmenų.

„Galiu pasakyti, kad per šiuos metus mes 9 barams sutrumpinome prekybos alkoholiu laiką iki 24 val. , kai kur iki 22 val.“, - sakė A. Zuokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)