„Sodros“ duomenimis, vasario 20 d. joje dirbo tiek pat, t. y. 74 darbuotojai, kuriems gruodį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1178,38 euro (apie 837 eurai „į rankas“).

Bendrovė turėjo 21258,18 euro skolą Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui.

Įmonės „Prekių gausa“ vadovas Saulius Valantinavičius „Delfi“ teigė, kad bendrovei taip ir nepavyko atsigauti po pandemijos, kai buvo įvesti ribojimai pirkėjams, vadinamieji galimybių pasai.

„Nemokumas. Situacija – per žaliuosius įvestus pasus negalėjome į parduotuvę įsileisti žmonių, apyvarta krito 40 proc. Per pusę metų patyrėme didžiulius nuostolius ir nebeatsigavome“, – trečiadienio vakarą portalui komentavo S. Valantinavičius.

Į klausimą, ar planuojama uždaryti visas parduotuves, ar numatoma parduoti prekių ženklą, jis atsakė, kad dar svarstoma.

„Dar nežinome“, – teigė jis.

Vadovas teigė, kad tinklas jungė 14 parduotuvių visoje Lietuvoje.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „Prekių gausos“ akcininkai yra Edmundas Simonavičius ir Saulius Valantinavičius. Bendrovė įsteigta 1994 m. Kuršėnuose, Šiaulių rajone.

Pirmoji dėvėtų drabužių parduotuvė „Gausa“ Lietuvoje buvo atidaryta 1998 m. Šiaulių rajone, Kuršėnų mieste.

2021 metais dar buvo skelbta, kad „Prekių gausa“ tinklą sudaro įmonių grupė, kuriai priklauso daugiau kaip 50 parduotuvių Lietuvoje, 6 Latvijoje.

2023 metais „Prekių gausa“ gavo 2,38 mln. eurų pajamų, patyrė 368 tūkst. eurų nuostolį. Registrų centrui pateikti duomenys rodo, kad įmonė iki pandemijos dirbo pelningai:

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)