Įmonės pranešime teigiama, kad gamykla turi užsakymų ir faktiškai galėtų veikti pilnu pajėgumu, tačiau tapo teisinių procesų ir pareigūnų neveikimo įkaite. Šiuo metu darbuotojai išleisti priverstinių atostogų ir jau ilgą laiką negauna atlyginimų. Teigiama, kad išieškojimą vykdantis antstolis atsisako tenkinti prašymą dėl gamyklos veiklos atnaujinimo, o policijos pareigūnai nesiima jokių veiksmų prieš išieškotojo ir saugos tarnybos savivalę blokuojant bet kokį patekimą į gamyklos teritoriją.

„Netgi pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savivaldžiavimo, skirtos administracinio poveikio priemonės ir gamyklai palankūs teismų sprendimai, leidžiantys tęsti gamyklos veiklą ir tretiesiems asmenims disponuoti jau pagamintomis trąšomis, nekeičia situacijos“, – rašoma įmonės išplatintame pranešime.

Teigiama, kad grėsmė prarasti kvalifikuotą darbą ir vienintelį pragyvenimo šaltinį gamyklos darbuotojus verčia imtis veiksmų, todėl 2019 m. birželio 3 d. 12 val. „Arvi fertis“ gamyklos darbuotojai Marijampolės centrinėje miesto aikštėje (J. Basanavičiaus a.) rengia protestą prieš pareigūnų neveikimą ir tokiu būdu siekia ginti savo konstitucinės teisės į darbą pažeidimą.

DELFI primena, kad bendrovei „Arvi fertis“ bankroto byla iškelta gegužės 16 d. Tuomet skelbta, kad pradelsti bendrovės įsipareigojimai kreditoriams viršijo 18 mln. Eur, kai turtas sudaro 5,3 mln. Eur.

Trąšų, pašarų, cukraus ir kalakutienos gamybos grupės „Arvi“ antrinei bendrovei „Arvi fertis“, užsiimančiai trąšų gamyba, 2017 m. lapkritį iškelta restruktūrizavimo byla.