Taip antradienį paskelbė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), atmetęs Vilniaus apygardos prokuratūros kasacinį skundą dėl apeliacinės instancijos teismo dar gegužę priimto išteisinamojo nuosprendžio.

Kasacinis teismas atmetė ir prokurorų skundą dėl dabar jau buvusio „Swedbank lizingo“ komercinio transporto lizingo skyriaus vadovo Ramūno Maco išteisinimo, nes nebuvo įrodyta, kad jie dalyvavo padarant jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas (pasikėsinimą sukčiauti, turto prievartavimą).

LAT paskelbta nutartis yra galutinė ir neskundžiama. Ja teisėjai taip pat atmetė kitų šioje byloje nuteistų asmenų – Andriaus Grigalausko, Ruslano Pogorelovo, Marijano Romanovskio skundus dėl jiems priimto apkaltinamojo nuosprendžio.

Dar gegužę Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad patikimų duomenų, kad A. Urbonas ir R. Macas, surinkus informaciją apie vienos įmonės finansinę padėtį, organizavo didelės vertės turto prievartavimą ir pasikėsinimą apgaule užvaldyti didelės vertės svetimą turtą, paskirstant tarp kitų nuteistųjų vaidmenis ir užduotis, byloje nėra.

Kilusių abejonių nepavyko pašalinti ir apeliacinės instancijos teisme, atlikus papildomą įrodymų tyrimą – priešingai, nebuvo surinkta jokių papildomų įrodymų, patvirtinančių A. Urbono dalyvavimą padarant jam inkriminuotą nusikalstamą veiką.

Todėl Vilniaus apygardos teismo nuosprendis, kuriuo A. Urbonas buvo pasiųstas už grotų, aukštesnės instancijos teisme buvo įvertintas kaip nepagrįstas įrodymais.

Teisėjai taip nusprendė, jog nėra neginčijamų įrodymų, kad nuteistieji veikė organizuota grupe.

Šioje byloje Swedbank buvo pareiškęs 289 tūkst. Eur ieškinį, bet teismas paliko jį nenagrinėtu, o o nuteistiesiems buvo skirtos bausmės, jų atlikimą atidedant – esą toks sprendimas priimtas siekiant apginti nukentėjusiųjų teises ir užtikrinti, jog jiems bus kaip įmanoma greičiau atlyginta turtinė žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)