Bankas vis dėlto norėtų, kad darbuotojai tomis valandomis palaikytų ryšį ir, esant būtinybei, atsakytų į elektroninius laiškus netgi savaitgaliais. Tai būtina tam, kad darbuotojai galėtų atvykti į biurą, jeigu prie sandorio dirbančiai komandai staiga prireiktų pagalbos.

Anksčiau tokių priemonių ėmėsi dar du stambaus kapitalo bankai - "Goldman Sachs" ir "Bank of America". Anot bankų, įvesdami draudimą dirbti savaitgaliais bankai siekia išsklaidyti mitą, esą investicinių bankų analitikai darbuojasi po šimtą valandų per savaitę.

Kaip pažymi "Bloomberg", situacija rinkoje investiciniams bankams šiuo atžvilgiu palanki, nes susiliejimo ir perėmimo sandorių apimtys toli gražu nesiekia ikikrizinių aukštumų.

Diskusijos dėl investiciniuose bankuose dirbančių naujokų darbo valandų skaičiaus suaktyvėjo praėjusių metų rugpjūtį, kai 21-erių metų amžiaus Moritzas Erhardtas, banko "Bank of America" padalinio Londone stažuotojas, mirė po 72 valandų nepertraukiamo darbo. Vėliau paaiškėjo, kad M. Erhardtas mirė dėl epilepsijos priepuolio, tačiau jo mirtį tyrę ekspertai neatmetė galimybės, kad priepuolį išprovokavo pervargimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)