Su Delfi susisiekusi Marija (tikras vardas redakcijai žinomas) pasakojo, kad per „Vinted“ parduoda nemažai savo spintos daiktų, tačiau pastaruoju metu susidūrė su nesklandumais.

„Vinted“ platforma yra skirta parduoti senus, nebenešiojamus drabužius, bet jau ne pirmas kartas, kai įkėlus dėvėtą, labiau žinomo prekinio ženklo drabužį jie blokuoja tavo anketą visam laikui, be galimybės ją atkurti ir neleidžia susikurti daugiau jokių anketų iš to paties IP adreso“, – kalbėjo Marija.

Ji teigė, kad prieiga prie anketų apribojama ir šeimos nariams, giminaičiams, jei prisijungiama iš užblokuoto IP adreso.

Nusiuntė čekius, bet situacija nepasikeitė

Anot jos, net ir nusiuntus prekės įsigijimo kvitus, etiketes tai nelaikoma pakankamu įrodymu, kad daiktas yra originalus, o iš platformos sulaukiama glausto atsakymo, kad „tai nieko neįrodo“.

„Atsiprašau, bet jei platforma skirta parduoti senus, o ne naujus daiktus, kaip kartais įmanoma išsaugoti visus pirkimo kvitus ir etiketes 10 metų? Juk kartais net nepagalvoji, kad daiktą parduosi“, – piktinosi pašnekovė.

Pasak Marijos, neigiamo „Vinted“ dėmesio sulaukė „Off White“, Acne Studios“ prekių ženklų daiktai, problemų būta ir įkėlus vintažinių drabužių.

„Trina ir vintažinius daiktus, tokius kaip, pavyzdžiui, „Ralph Lauren“ prekės ženklo, nors daiktas gali būti pirktas tiesiog vintažinėje „Humanoje. (…) Draugė anksčiau buvo blokuota, nes pardavinėjo „iPhone“ telefono dėklą, bet neturėjo pirkimo kvito, nes daiktas buvo naudotas ir parduodamas už kelis eurus“, – pavyzdžiais dalijosi ji.

Ralph Lauren

Nerimo Marijai kėlė ir tai, kas nutiks su prie užblokuotos paskyros pridėtais asmeniniais ir banko duomenimis.

„(…) Esu tikrai labai pikta, nes jaučiuosi kaip nusikaltėlė, stebuklai, kad dar neatsiunčia šaukimo į teismą“, – kritikos negailėjo Marija.

Beje, drabužius ji ne tik parduoda, bet ir aktyviai įsigija, tai norėtų daryti ir toliau. Susidūrusi su šiomis problemomis ji netgi bandė pasinaudoti virtualaus privataus tinklo (angl. virtual private network, VPN) paslauga, kuris padeda paslėpti įrenginio IP adresą, tačiau po 10 minučių prieiga platformoje ir vėl buvo apribota.

Tai ne pirmas kartas, kai „Vinted“ besinaudojantys žmonės susiduria su problemomis. Anksčiau Delfi aprašė situaciją, kai moteris teigė nesulaukusi platformos atstovų pagalbos po to, kai jos paskyra buvo pavogta.

„Vinted“: suprantame, kad ne visada pavyksta išsaugoti čekius ar etiketes

Komentare Delfi „Vinted“ akcentavo, kad dėl privatumo politikos negali komentuoti konkrečių atvejų, tačiau pasidalijo bendrosiomis gairėmis, ką žinoti tokiais atvejais.

„Tam, kad užtikrintume saugią ir patikimą apsipirkimo patirtį, narių prašome gerbti kitiems priklausančius prekės ženklus, autorių bei kitas juridines teises, ir pardavinėti tik autentiškas bei originalias prekes. Dėl to, jei narys nori parduoti žinomam prekės ženklui priklausančią prekę, prašome įrodyti, jog ji yra autentiška, pateikiant kuo daugiau informacijos“, – teigiama „Vinted“ komentare.

Tą, anot platformos atstovų, galima padaryti prekės kėlimo į platformą metu įkeliant nuotrauką, kurioje matyti bent vienas iš išvardytų dalykų: pirkimo čekis, sertifikatas, etiketė, priežiūros etiketė, logotipas, raštas, siūlės, originali pakuotė, datos / autentiškumo kodas ar kitos detalės, kurios padėtų įrodyti, jog prekė yra autentiška.

„Vinted“

Jei prekės autentiškumas nebus nurodytas, „Vinted“ prekę paslėps ir paprašys nario įkelti papildomų įrodymų, galinčių patvirtinti, jog prekė yra autentiška, teigiama komentare.

„Suprantame, jog ne visada pavyksta išsaugoti pirkimo čekius ar išsaugoti etiketes, tad patariame prekės kėlimo metu parodyti kuo daugiau autentiškumą galinčių įrodyti detalių. Jei narys mano, kad įvyko nesusipratimas dėl to, kad pašalinome įkeltą prekę, jis gali apskųsti mūsų sprendimą dėl moderavimo“, – akcentavo įmonė.

Pasak „Vinted“, jei nariui nepavyksta prisijungti prie „Vinted“ paskyros, o bandant tai padaryti gaunama žinia, kad „galimybė patekti į Vinted naudojantis šiuo IP buvo panaikinta“, taip gali būti nutikę dėl to, kad narys jungiasi iš IP adreso, kuris buvo užblokuotas dėl kito nario arba dėl nelegalios, apgavikiškos ir agresyvios veiklos platformoje.

Toks narys, kurio „Vinted“ anketa buvo užblokuota dėl nelegalios, apgavikiškos ar agresyvios veiklos platformoje, paskyros ištrinti negali.

Tačiau, kaip komentavo įmonė, jis gali ištrinti banko duomenis, taip pat naudotis savo paskyra, norėdamas susisiekti su „Vinted“ ir paprašyti galimybės atblokuoti paskyrą arba atsiimti pajamas iš „Vinted“ piniginės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)