„Norime pabrėžti, kad nors tai ir viena iškiliausių ir brangiausių Lietuvos banko monetų, tačiau tuo pačiu ir viena dažniausiai klastojamų. Nors iš pirmo žvilgsnio šią suklastotą monetą atpažinti yra sunku, profesionalaus eksperto akis skirtumus gali pastebėti iš karto. Moneta turi itin daug smulkių iškaldintų detalių, tam tikrus bruožus, kuriuos tiksliai suklastoti yra neįmanoma.

Šiuo atveju salone dirbantis profesionalus ekspertas iš karto atpažino, kad moneta suklastota, į saloną nedelsiant buvo iškviesta apsauga ir policijos pareigūnai. Atvejų dėl suklastotų monetų būta ir dažniau. Norime įspėti ir klientus kurie dairosi į monetų pirkimą antrinėse rinkose, rekomenduojame nesusivilioti mažesnės kainos pasiūlymais, nes galite pakliūti į sukčių pinkles“, – komentuoja „Florinus“ įmonės vadovas Žilvinas Leškevičius.

2005 metais išleista moneta skirta Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės valdovų rūmams

Pasak Policijos departamento paviešinto pranešimo – dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją