Planuojama, jog rugpjūtį Baltarusijos delegacija lankysis Lietuvoje, kad susipažintų su logistikos centrų darbu. Baltarusija kol kas dar tik pradeda plėtoti logistikos sistemą, parinkta 50 sklypų logistikos centrams steigti. Jau pradėjo veikti keturi logistikos centrai.

Investuotojai iš Lietuvos suinteresuoti prisidėti prie Baltarusijos logistikos sistemos plėtojimo. Pavyzdžiui, UAB "Vingės terminalas" ir UAB "Alvora" įkūrė bendrą ribotos atsakomybės bendrovę "BelVingesLogistik" - šiuolaikinį transporto ir logistikos centrą, kuris statomas Voložino rajono Rakovo kaime.

Per birželį realus darbo užmokestis kiek krito, per pusmetį - augo

Nacionalinis statistikos komitetas praneša, kad birželį palyginti su geguže realus darbo užmokestis (apskaičiuotas atsižvelgiant į prekių ir paslaugų kainų augimą) Baltarusijoje sumažėjo 0,5 procento.

Šių metų sausio-birželio mėnesiais palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu realus priskaičiuotas darbo užmokestis padidėjo 15,8 procento, rašo "BelaPAN".

Birželį Baltarusijoje darbuotojų nominalus priskaičiuotas vidutinis mėnesinis darbo užmokestis sudarė 1 milijoną 782,9 tūkstančio rublių (apie 850 litų).

Kaip žinoma, nuo metų pradžios Baltarusijos rublis labai nuvertėjo konvertuojamos valiutos atžvilgiu.

Daug dėmesio Leningrado atominei

Baltarusijos žiniasklaida daug dėmesio skiria konstrukcijų griuvimui Leningrado atominėje elektrinėje Sosnovyj Bore prie Sankt Peterburgo. Viena vertus, manoma, kad statyboje dirba daug darbininkų iš Baltarusijos, kita vertus, kaip tik pagal Leningrado AE projektą Baltarusijoje ketinama statyti Astravo AE.

Avarija, preliminariais duomenimis, dėl technologinio proceso pažeidimo, įvyko liepos 17 d.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją