Naujasis centras bus didžiausias iš 25 jau esančių panašaus tipo sandėlių įmonių grupėje ir aptarnaus pirkėjus Vengrijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje ir Graikijoje. Praėjusiais metais bendrovės pardavimai šiose šalyse siekė 46,9 mln. eurų.

„Centrinės Europos šalyse matome stiprų augimo potencialą – planuojame, kad pardavimai jose kils po 40 proc. kasmet. Sutrumpinę pristatymo terminą, galėsime augimą dar labiau paskatinti“, – sakė Pijus Makarevičius, „Baldai1“ įkūrėjas ir vadovas.

Naujasis logistikos centras veiks cross-dock principu – prekės jame bus iškraunamos ir iš karto perkeliamos į kitą transportą. Numatoma, kad jo įrengimas padės sumažinti prekių pristatymo laiką 2-3 dienomis. Kartu pavyks sumažinti kaštus bei kainą galutiniams vartotojams, nes siuntos iš skirtingų tiekėjų visoje Europoje bus konsoliduojamos.

Bendrovių grupė „Furniture1“, Lietuvoje veikianti „Baldai1“ vardu, baldais prekiauja internetu.

2008 veiklą Lietuvoje pradėjusi grupė veikia 11-oje šalių – Baltijos valstybėse, taip pat Vengrijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Graikijoje, Italijoje ir Ispanijoje. Bendrovių grupėje dirba daugiau kaip 500 darbuotojų.

Praėjusiais metais grupė pardavimus augino daugiau nei pusantro karto ir pasiekė 70,3 mln. eurų apyvartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)