„Tai, ką ji sakė, neatitinka tikrovės, - teigė prekybos centro „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis. - „Norfa“ nebankrutuoja ir neturi jokių finansinių sunkumų.“

„Aš tikrai nesutinku su kolegomis, kad kainos identiškos yra Vokietijoje arba Vokietijoje dar yra pigiau, na, gal labai prastos kokybės prekių ir yra, - sakė per „Lietuvos ryto“ televiziją kalbinama Birutė Vėsaitė. - Man, pavyzdžiui, visai patinka ir „Norfoje“, nežinau, kodėl jinai bankrutuoja. Bent jau pardavėjos sakė, kad nuo 15 sausio užsidaro.“

„Norfos“ atstovas spaudai paaiškino, kad kai kurios parduotuvės yra uždaromos dėl to, kad baigiasi sudarytos nuomos sutartys dėl patalpų, kuriose parduotuvės yra įkurtos.

„Taip, sausio 15 d. Kaune, Raudondvario pl. 127, užsidaro viena parduotuvė, - kalbėjo D. Ryliškis. - Sausio 20 d. taip pat Kaune, Kuršių g. 1, yra uždaroma kita parduotuvė, o vasario 4 d. Klaipėdoje, Nemuno g. 131, bus uždaroma trečia parduotuvė.“

Pasak jo, artimiausiu metu iš viso planuojama uždaryti 3 parduotuves, kiek jų planuojama uždaryti šiais metais – neskelbiama.

„Kai baigiasi nuomos sutartis, tada ją ir uždarome, o kol ji galioja, tol ji ir yra, - sakė D. Ryliškis. - Planuojame Kaune šiemet atidaryti dvi naujas parduotuves: Baltų pr. ir Šiaurės g. Taip pat Klaipėdoje: Vingio ir Taurakalnio gatvėse.“

Iš viso prekybininkai šiemet planuoja atidaryti 11 parduotuvių, jos turėtų atsidaryti ne tik Kaune ir Klaipėdoje, bet ir Šeduvoje, Elektrėnuose, Šiauliuose, Tauragėje, Rokiškyje, Marijampolėje ir Šakiuose.

„Tai bus naujos parduotuvės, tai reiškia, kad anksčiau tose vietose „Norfos“ parduotuvių niekada nebuvo: tai – arba mūsų statytos parduotuvės, arba iš kitų pastatų savininkų išnuomotos parduotuvės“, - paaiškino D. Ryliškis.

Be to, dar 3 „Norfos“ parduotuvės bus rekonstruojamos: 2 Klaipėdoje, 1 Telšiuose. Iš viso tinklui priklauso 136 parduotuvės.

„Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis yra sakęs, kad planuojama atsisakyti sudarytų patalpų nuomos sutarčių su verslininku Sergejumi Rachinšteinu, skaičiuojama, kad bendrovė iš jo nuomavosi plotą 12-ai parduotuvių.

„Dalis iš tų 12-os parduotuvių jau anksčiau buvo uždarytos, kelios bus uždarytos artimiausiu metu ir dar kelios“, - kalbėjo D. Ryliškis, tikslių skaičių neįvardindamas.

Prekybininkai svarsto, kad veikiausiai B. Vėsaitė suklydo ir norėjo pasakyti, kad uždaroma konkreti parduotuvė. Visgi, jei ji manė, kad vienos parduotuvės uždarymas paveiks visą bendrovę, prekybininkai įžvelgia žinių apie šį sektorių trūkumą.

B.Vėsaitė, paaiškino, ką turėjo omenyje

„Galbūt ne toks buvo išsireiškimas, šiaip jie likviduojasi, - paklausta apie savo teiginius televizijai kalbėjo B. Vėsaitė. - Kaune buvau 3-iose parduotuvėse, visos likviduojamos. Gal ne visoje Lietuvoje. Ieškojau vandens, nes mano aparatas reikalauja tam tikro lietuviško vandens, kalbėjau su pardavėjomis ir jos savo likimo nežino. Nuo sausio 15 d. parduotuvės yra uždaromos, gal nebankrutuoja, gal ne taip pasakiau.“

B. Vėsaitė sakė lankiusis parduotuvėse Raudondvario plente, prie Šilainių II ligoninės ir prie Šilainių turgaus, bet pastarųjų dviejų parduotuvių adreso nepatikslino.

„Gal nebankrutuoja, gal perparduoda, bet jos yra uždarinėjamos. Tarp kita ko, ir Alytuje taip pat“, - teigė B. Vėsaitė, bet adreso taip pat nepatikslino.

Pasak jos, jai pardavėjų kalbos skambėjo netikėtai, tad kilo įvairių minčių, pavyzdžiui, galbūt parduotuvės parduodamos prekybos tinklui „Lidl“.

„Aš kaip tik norėjau pasiaiškinti, galbūt netiksliai buvo pasakyta, bet parduotuvės yra uždaromos. Jeigu ką nors įžeidžiau, labai atsiprašau, žinot, žodis greitai iš burnos išlekia, labai atsiprašau ir savininkų, jeigu taip yra. Bet pirkėjai taigi mato, kas darosi“, - kalbėjo ji.

„Norfa“ parduotuvės uždarymą Alytuje neigia

„Norfos“ atstovas spaudai paneigė, kad Alytuje yra uždaroma kuri nors „Norfos“ parduotuvė.

„Manome, kad materialinės žalos dėl tokių B. Vėsaitės pareiškimų neturėsime, bet administracijos darbuotojai, paneiginėdami tokį pasakymą, sugaiš laiko, tam tikrą kiekį valandų. Mums norėtųsi, kad Seimo nariai ar kiti oficialūs asmenys atsakingiau kalbėtų viešai“, - vylėsi D. Ryliškis.

Anot jo, tikrovės neatitinkantys pareiškimai kelia tik neigiamą poveikį.

„Dar kartą pakartosiu pagrindinę mintį, dėl ko ir kilo visas šis vajus, kai Seimo narė pasakė, kad uždarinėjamos parduotuvės: dar kartą sakau, tai yra natūralus procesas, kuris vyksta jau keletą metų. „Norfos mažmena“ išeina iš pastatų, kurie yra pasenę, neatitinka šiuolaikinių reikalavimų ir keliasi į naujus: šių metų planuose yra apie 15 naujų arba atnaujintų parduotuvių, keletą kitų mes uždarysime“, - kalbėjo D. Ryliškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (554)