Socialdemokratė su užsakytu lėktuvu iš Kazachstano Vilniuje nusileido apie 22 val. Po keturias valandas trukusio skrydžio ministrė sutiko pakomentuoti ant jos kritusius įtarimus dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimų.

Sutaupė laiko

„Mes pirkome paslaugas, tiksliau sakant, ministerija pirko paslaugą ir drauge skrido oficialios delegacijos nariai, kurie dalyvavo tarpvyriausybinės komisijos posėdyje ir aš manyčiau, kad tikrai ne (nesumaišė viešųjų ir privačių interesų – DELFI) ir juo labiau, kad nepermokėjome“, - nusileidusi sostinėje kalbėjo ministrė.

Pasak jos, vienintelė privilegija, kurią suteikė kelionė „Arvi“ bendrovės užsakytu lėktuvu – sutaupyta 12 valandų.

„Ministras negali nuvažiuoti naktį ir sėsti ryte pirmininkauti dar išlaukęs šešias valandas ir jaustis kaip kosmonautas, kaip kad jautėsi mūsų viceministrai atvažiavę į posėdį. Tai nebent ta laiko dovana gali būti laikoma kyšiu“, - kaltinimus bandė atremti B. Vėsaitė.

Kaip buvo skelbta anksčiau, Ūkio ministerija teigia, kad skrydis į Kazachstaną ministrei kainavo 2,8 tūkst. Lt, tačiau tokia kelionė privačiu lėktuvu turėtų kainuoti asmeniui apie 13 tūkst. Lt.

B. Vėsaitė atmeta bet kokius kaltinimus dėl galimo viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimo, teigdama, kad bilietais pasirūpino pati ministerija, o į Kazachstaną ji  vyko ne atostogauti ir ne asmeniniais reikalais.

„Aš važiavau valstybės reikalais ir geresnių rezultatų per visą mano laikotarpį Ūkio ministerijoje mes nesame patyrę: mes iš tikrųjų pasirašėme memorandumą dėl kelių verslų ir investicijų į Kazachstaną. Galimai bus steigiamas universitetų holdingas. Ir aš manyčiau, kad vizitas labai pavykęs“, - kelionės rezultatus vardijo socialdemokratė.

Atsistatydinti nežada

B. Vėsaitė taip pat tikino, kad, jos nuomone, opozicijos sukeltas skandalas dėl skrydžio detalių vizitui šiek tiek trukdė: „Bet mes vis vien susikoncentravome. Aš turėjau tikrai gerus susitikimus su trimis ministrais, investiciniu fondu ir turėjau labai rimtą dvišalį susitarimą tarp Lietuvos ir Kazachstano“. Politikė tikino, kad konservatoriai ją pasirinko kaip taikinį, bet jie „tikrai nenugalės“.

Žurnalistams pasiteiravus, kaip ministrė vertina neigiamus koalicijos partnerių pasisakymus dėl jos kelionės vienu lėktuvu su verslininkais, ji vėl savo kalbą nukreipė prie konservatorių.

Užklausus, kaip vertina ir prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimus, kad ministrė tokiu būdu keliauti neturėjo, B. Vėsaitė atsakė: „Kartais nebūkime šventesni už Romos popiežių. Nereikia ieškoti problemų ten, kur jų nėra“.

Ministrė taip pat prasitarė, kad atsistatydinti tikrai neketina. Apie tokius veiksmus ji pradėtų svarstyti nebent po neigiamų Valstybinės tarnybinės etikos komisijos tyrimo išvadų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (907)