Kaip skelbia portalas vz.lt, antradienį Latvijos verslo laikraštyje rusų kalba „Biznes & Baltija“ rašoma, kad „Latvija ir Rusija iš principo sutinka dėl dujinės elektrinės statybos“, o ją pastačius Latvijai gali tapti nereikalinga prisijungti prie naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje.

„Susisiekiau su Latvijos premjero Aigaro Kalvičio patarėju Peteriu Ustupu. Remiantis juo, pateikta informacija neturi jokio pagrindo, Vyriausybėje tie klausimai nesvarstyti ir neplanuojama artimiausiu metu svarstyti“, - DELFI teigė A. Vinkus.

Ambasadorius sako taip pat susisiekęs su „Latvijos energijos“ generaliniu direktoriumi Karliu Michelsonu, kuris pareiškęs, jog laikraščiuose pateikiama informacija neturi jokio realaus pagrindo, „apie tokio galingumo elektrinės statybą nekalbama, nekalbėta ir artimiausiu metu kalbama nebus“.

Pasak A. Vinkaus, laikraštyje „Latvenergo“ pateikia atsakymą, jog kompanija nemato galimybės statyti Kuržemėje stambios 2500-4000 megavatų elektrinės, dirbančios dujomis. Čia taip pat rašoma, kad įmonė negavo jokių signalų apie projekto tarp Latvijos ir Rusijos buvimą.

Premjero patarėjas Saulius Spėčius teigia, kad teoriškai latviai gali pasitraukti iš elektrinės statybos projekto, nes „faktiškai nėra pasiekta jokių įpareigojančių susitarimų“. Penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje (URM) lankysis Latvijos ambasadorius Lietuvoje Hardijs Baumanis. Kaip DELFI teigė URM atstovai, su ambasadoriumi numatytas „eilinis darbinis susitikimas“.

Pasak A. Vinkaus, birželio 11-12 dienomis Rygoje planuojamas Baltijos regiono energetikos forumas, į kurį planuojama kviesti Lietuvos ir Estijos premjerus, ūkio ir finansų ministrus. Forume ketiname aptarti energetikos strategiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją