Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį nutarė, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) turi teisę išieškoti mokesčius, nes ji anksčiau nepatenkino bendrovės prašymo išdėstyti jų mokėjimą dalimis, tačiau įmonė šio sprendimo neskundė nei Mokestinių ginčų komisijai, nei teismui.

„Iš byloje esančių paaiškinimų akivaizdu, kad pareiškėjos prašymas atidėti mokestinės nepriemokos mokėjimą ar ją išdėstyti buvo nepatenkintas ir šioje byloje nėra ginčo dėl šių VMI sprendimų“, – penktadienį pranešė teismas.

Tuo metu „Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas sako, kad įmonė VMI nepriemoką jau sumokėjo pernai kovą.

„Nelaukiant proceso su VMI pabaigos, įmonė iki 2022 metų kovo sumokėjo visą 466 tūkst. mokesčių sumą ir šiuo metu yra pilnai atsiskaičiusi su VMI“, – teigė jis bendrovės atsiųstame komentare.

„Avia Solutions Group“ 2021 metais kreipėsi į VMI prašydama atidėti arba išdėstyti mokesčių mokėjimą, nes dėl pandemijos taikyti ribojimai neigiamai paveikė visą kelionių ir aviacijos verslą, grupės bendrovės buvo įtrauktos į nukentėjusiųjų sąrašus ir turėjo didelių finansinių sunkumų.

Tačiau Mokesčių inspekcija 2021-ųjų gruodį nusprendė išieškoti 466 tūkst. mokestinę nepriemoką užsienio valstybėje.

VAAT nesutiko su įmonės argumentais, kad VMI netyrė neigiamo pandemijos poveikio įmonės veiklai ir nesivadovavo protingumo ar ekonominio tikslingumo kriterijais.

Gruodį „Avia Solutions Group“ pranešė, kad pagrindinę būstinę iš Kipro perkelia į Airiją, o procesą planuoja užbaigti pirmąjį šių metų ketvirtį.

Per devynis 2022 metų mėnesius grupė gavo 1,34 mlrd. eurų pajamų (2021 metų tuo pat laiku – 668,3 mln. eurų), jos grynasis pelnas augo 50 proc. iki 55 mln. eurų (36,6 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją