Administracinio nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 505 straipsnio 1 dalį, nustatančią atsakomybę už teisėtų įgaliotų pareigūnų nurodymų ir reikalavimų nevykdymą, surašytas dėl to, kad L. Bulzgys, eidamas „Auga group“, AB, vadovo pareigas, neužtikrino, kad bendrovė įvykdytų Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus 2016 m. lapkričio 21 d. sprendimą.

Jame buvo nurodyta iš naujo nustatyti UAB „eTime invest“ 100 proc. akcijų paketo, kuriuo apmokėta dalis „Auga group“ įstatinio kapitalo, tikrąją vertę, kad ji atitiktų Tarptautinių finansinės atskaitomybės standartų reikalavimus. Taip pat Lietuvos banko Priežiūros tarnyba buvo įpareigojusi bendrovę užtikrinti, kad paaiškėjus, jog UAB „eTime invest“ akcijos yra nevisiškai apmokėtos, ne vėliau nei iki 2017 m. kovo 1 d. ši situacija būtų retrospektyviai ištaisyta pagal teisės aktų reikalavimus.

L. Bulzgys pasinaudojo Administracinių nusižengimų kodekso 610 straipsnio nustatyta galimybe per 15 dienų nuo administracinio protokolo įteikimo dienos savo noru sumokėti baudą, lygią pusei minimalios baudos, nustatytos Administracinių nusižengimų kodekso 505 straipsnio 1 dalyje, t. y. 150 eurų, todėl administracinio nusižengimo teisena pasibaigė.

„Auga group“ balandžio 3 d. už pakartotinį Lietuvos banko nurodymo nevykdymą skirta 14 tūkst. eurų bauda. Už įpareigojimų iš naujo nustatyti UAB „eTime invest“ 100 proc. akcijų paketo tikrąją vertę nevykdymą pernai „Auga group“ taip pat buvo skirta 3 tūkst. eurų bauda.

Bendrovė išplatintame pranešime nurodo, kad ieškos būdų įgyvendinti Lietuvos banko sprendimą.

„Auga group“ nesutinka su kai kuriais Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktoriaus 2016 m. lapkričio 21 d. nurodymo aspektais, tačiau ieško būdų ir stengiasi įvykdyti Lietuvos banko nurodymą dėl UAB „eTime invest“ 100 proc. akcijų paketo vertinimo, kiek tai atitinka jos palaikomą poziciją. 2017 m. vasario 28 d. buvo sudarytas susitarimas su vertintojas pakartotinai atlikti „eTime invest“ vertinimą. Pagal minėtą susitarimą „eTime invest“ akcijų paketo restrospektyvaus vertinimo ataskaita turi būti parengta ir pateikta per 90 darbo dienų nuo sutarties pasirašymo.“, - nurodoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją