Anot jo, šiuo metu bendrovė priversta realizuoti produkciją vietos prekyboje. Įmonės vadovas Arūnas Ališauskas VŽ sakė, kad eksportą šiuo metu riboja stipriai išaugusios logistikos kainos. Dėl kokių priežasčių lietuviškos įmonės pardavimai JAE nutrūko, palikdami nuostolius, jis nekomentavo.

Per praėjusius metus Klaipėdos įmonės pardavimai sunyko 8 kartus, nuostoliai padidėjo pusantro karto. Bendrovė yra sukaupusi 8,5 mln. eurų nuostolių ir, remiantis auditoriaus išvada, jai kyla reikšmingų neapibrėžtumų dėl galimybės tęsti veiklą.

Kaip rašoma metinėje ataskaitoje, bendrovė priversta į nuostolius nurašyti 16,8 mln. eurų – tai „Premium Nature Distribution Foodstuff Trading“ parduota produkcija eksportui į JAE už 3,28 mln. eurų, be to, pastarajai įmonei išduota 12 mln. eurų paskola ir 1,5 mln. eurų priskaičiuotos palūkanos už šią paskolą.

„Premium Nature Distribution Foodstuff Trading“ veikė Dubajuje ir yra susijusi su „Melt Water“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją