Prieš įkurdami įmonę jie organizuodavo mokymus, seminarus, tad palaikė profesinį ryšį. Po poros konferencijų Londone vyrai nusprendė organizuoti išskirtinį renginį Lietuvoje ir Rytų Europoje. Taip atsirado „Success Stars International“, o po to – ir „Forum One“.

Įkvepiančios asmenybės vizitas

Anksčiau nei visa renginio koncepcija gimė idėja į Lietuvą pakviesti serą R. Bransoną. „Kai tai sugalvojome, iškart paskambinome verslininkui Vladui Lašui, kuris asmeniškai pažįsta R. Bransoną ir jau kurį laiką pats brandino mintį jį pakviesti į Lietuvą. Tačiau tai nebuvo itin paprasta, – pasakoja Darius Jonauskas. – Kompanija „Virgin“ atidžiai renkasi, kur vykti. Tad mums teko įdėti daug pastangų, siekiant įtikinti, jog renginys bus iš tiesų ypatingas. Tam prireikė 3 mėnesių.“

Pagrindinio „Forum One“ pranešėjo vizitas – tai ir jų pačių noras susipažinti su R. Bransonu.

„Richardo Bransono knygos įkvėpė ir mus imtis darbų. Jis yra tas vedlys, kurio knygose ieškome atsakymų į savo klausimus ir įvairiose gyvenimo situacijose bandome įsivaizduoti, kaip elgtųsi jis“, – sako M. Šaikus.

D. Jonauskas atskleidžia itin įdomią detalę: seras R. Bransonas savo honorarą už dalyvavimą renginyje pasikirs kompanijai „Virgin Unite“, siejančiai verslą su socialiniais projektais.

Lyderiai renkasi lyderius

Iš kairės: Martynas Šaikus ir  Donatas Jonauskas
Verslininkai, įmonių vadovai ir kolektyvai – 80–90 procentų renginio dalyvių, sako organizatoriai.
„Auditorija – įvairi, registruojasi įvairių profesijų žmonės. Tačiau tie žmonės – dabarties ar ateities lyderiai savo sferoje“, – konferencijos dalyvio portretą piešia D. Jonauskas.

„Renginys bus itin naudingas verslo žmonėms. Esantiems versle ir dar tik planuojantiems jį pradėti. Mūsų tikslas yra pasiekti, kad po renginio dalyviai turėtų visus atsakymus į savo klausimus ir visus įrankius savo idėjoms įgyvendinti“, – sako M. Šaikus.

„Po tokių renginių iš tiesų pasikeičia gyvenimas, žinome iš asmeninės patirties. Tikimės, kad ši konferencija, kurioje netrūks ir įkvepiančių sėkmės istorijų, ir praktinių patarimų, kai kam padės tapti proaktyvesniems, ambicingesniems ir nebijoti iššūkių“, – sako D. Jonauskas.

Anot pašnekovų, niekas taip neįkvepia darbams, kaip sėkmės lydimo žmogaus istorija bei pasidalijimas patarimais bei patirtimi. Visi pranešėjai yra tikri savo sričių lyderiai.

Iš to kilo ir konferencijos pavadinimas „Forum One“, nes kiekvienas iš renginio svečių griežia pirmaisiais smuikais savo veiklos sferose. O forumas yra ne tik renginio koncepcija, tačiau ir aliuzija į senovės Romos laikų svarbiausią miesto aikštę, kurioje priimami svarbūs sprendimai.

Į forumą - svečiai iš Nigerijos

M. Šaikus sako, kad būsimi forumo dalyviai – ne tik iš Lietuvos ar kaimyninių šalių. Į konferenciją atvyks svečių iš Moldovos, Nigerijos, Kinijos.

„Atvyksta ir žmonių iš Didžiosios Britanijos, nes jie jau suprato, kad R. Bransoną neretai lengviau sutikti kitoje šalyje nei Anglijoje, iš kurios jis kilęs“, – papildo D. Jonauskas ir atkreipia dėmesį į tai, jog bilietai yra skirtingų kategorijų. Taip yra todėl, kad siekiama dalyviams suteikti jų pageidaujamą aptarnavimą. Aukštesnės kategorijos bilietus renkasi sėkmės lydimi didelių ir žymių kompanijų vadovai. Jie turės galimybę dalyvauti verslo vakarėliuose, užmegzti ryšių.

„Kartais tenka išgirsti, kad renginio bilietai yra ganėtinai brangūs, tačiau natūraliai kyla klausimas, palyginti su kuo. Renginyje dalyvauja akivaizdūs savo sričių lyderiai iš įvairių pasaulio šalių. O juk neretai panašias sumas tenka pakloti už kelių valandų vietinių knyginių profesorių paskaitas. Čia – dvi dienos kokybiško turinio nuo ryto iki vakaro, renginio knyga bei galimybės užmegzti ypatingų verslo kontaktų, – kalba M. Šaikus. – Galų gale tai galima vadinti investicija į savo ateitį, pasiekimus, kuri atsiperka su kaupu.“

D. Jonauskas priduria, kad ir konferencijos moderatorius, kuris yra itin svarbi figūra renginyje, yra aukščiausios klasės. „Mums pavyko įkalbinti žymiųjų TED konferencijų moderatorių Rives, sugebantį meistriškai sujungti konferencijų pranešimus, moderuoti ir mūsų forumą“, – džiaugiasi D. Jonauskas.

Ambicingi ateities planai

„Norime įrodyti, kad tai, esą maža šalis kaip Lietuva negali surengti pasaulinio lygio renginių, yra stereotipas ir pasenęs mitas. Savo pačių ateitį ir visus planus siejame su Lietuva. Norime, kad ji taptų tikru Europos centru, sutraukiančiu žmones iš kitų šalių į aukščiausios klasės renginius, su aukščiausio lygio pranešėjais.

Tikimės, kad tai taps tradicija su geru turiniu ir puikiais pranešėjais“, – sako pašnekovai.

Paklausti, kas galėtų būti kitų metų forumo akcentas, pašnekovai palieka intrigą. Anot jų, galvojama apie ypatingus žmones, galbūt netgi žinomesnius nei R. Bransonas.