Vienos didžiausių pasaulyje energetikos bendrovių vadovas, 64-erių B. Dudley'is iš pareigų pasitrauks vasario 4 d., o kovo pabaigoje išeis į pensiją, teigiama įmonės pranešime.

Generalinio direktoriaus poste jį pakeis BP naftos ir dujų žvalgybos bei telkinių vystymo padalinio vadovas Bernardas Looney'is.

B. Dudley'is kitąmet užbaigs 40 mėtų trukusią karjerą bendrovėje. Būtent jis padėjo BP atsigauti po naftos platformos „Deepwater Horizon“ sprogimo Meksikos įlankoje 2010 m.

„Bobas buvo paskirtas generaliniu direktoriumi turbūt pačiu sudėtingiausiu laikotarpiu BP istorijoje. Jo vadovavimo metu įmonė atsigavo po „Deepwater Horizon“ nelaimės, jis BP padarė stipresne, saugesne bendrove ir leido jai atgauti lyderės pozicijas energetikos sektoriuje. Ši bendrovė ir visa energetikos pramonė, jam skolinga“, – pranešime teigė BP valdybos pirmininkas Helge Lundas.

Bendrovė dėl „Deepwater Horizon“ tragedijos patyrė didžiulių nuostolių. Iš viso katastrofa BP atsiėjo apie 70 mlrd. dolerių, o tai privertė įmonę atleisti tūkstančius darbuotojų ir parduoti turto už milijardus dolerių.
Amerikietis B. Dudley'is į BP vadovo postą buvo paskirtas 2010-ųjų spalį, kai jo pirmtakas Tony'is Haywardas buvo priverstas atsistatydinti dėl kritikos jo atžvilgiu.

„Deepwater Horizon“ naftos platforma sprogo 2010-ųjų balandžio 10 d. Sprogimas pražudė 11 platformos darbuotojų, o į Meksikos įlanką išsiliejo daugiau nei 500 mln. litrų naftos.

Šis naftos išsiliejimas buvo viena didžiausių aplinkosaugos katastrofų Jungtinių Valstijų istorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)