Balandžio mėnesį 64 metų amžiaus H. Schultzas pasitraukė iš įmonės generalinio direktoriaus posto, o dabar atsistatydins iš valdybos pirmininko posto, tačiau išsaugos garbės pirmininko titulą.

Oficialiai jis pasitrauks birželio 26 dieną, o jo vietą užims Myronas Ulmanas, anksčiau vadovavęs universalinių parduotuvių tinklui „JC Penny“.

„Starbucks“ paskelbus apie H. Schultzo atsistatydinimą, vėl pasklido kalbos apie jo politines ambicijas ir visų pirma apie tai, kad jis, kaip demokratų kandidatas, 2020 metais gali varžytis dėl JAV prezidento posto.

Šiuos gandus pakurstė ir pats H. Schultzas, pareiškęs, jog svarsto daug įvairių galimybių – „nuo labdaros iki valstybės tarnybos“.

Dienraščiui „The New York Times“ jis pasakė dar nenusprendęs, ką darys toliau, tačiau pripažino, kad „jau kurį laiką esu giliai susirūpinęs dėl mūsų šalies – didėjančių nesutarimų namuose ir mūsų pozicijos pasaulyje“.

JAV prezidentą Donaldą Trumpą atvirai kritikuojantis H. Schultzas taip pat pažymėjo, jog „kitame savo gyvenimo etape, be kita ko“ nori „nustatyti, ar yra koks nors vaidmuo, kurį galėčiau atlikti ir tai ištaisyti“.

Paklaustas, ar jis svarsto galimybę varžytis dėl prezidento posto, jis atsakė: „Ketinu apgalvoti įvairias galimybes, įskaitant galbūt ir valstybės tarnybą“.

„Tačiau iki sprendimų dėl ateities man dar toli“, – pridūrė H. Schultzas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)