Atsisakyti rusiškų ir baltarusiškų prekių dar praėjusių metų pavasarį žadėjo ir šešias parduotuves Lietuvoje valdantis Latvijos kapitalo statybinių prekių parduotuvių tinkas „Depo“.

Tačiau šią savaitę vienoje „Depo“ parduotuvių apsilankęs Delfi skaitytojas įsitikino, kad tikrai ne visos šalyse agresorėse pagamintos prekės dingo iš asortimento.

Pavyzdžiui, šiame prekybos tinkle vis dar pardavinėjamos Baltarusijos bendrovės „Keramin“ gaminamos keraminės plytelės. Jų galima rasti tiek fizinėse, tiek internetinėje „Depo“ parduotuvėse.

Prekybos centrus „Depo“ Lietuvoje valdanti bendrovė „Depo DIY LT“ Delfi teigia, kad smerkia Rusijos karinę agresiją Ukrainoje, todėl bendradarbiavimas su Rusijos ir Baltarusijos prekių tiekėjais buvo sustabdytas jau pirmąją karo dieną, vasario 24-ąją. Jis neatnaujinamas ir nebus atnaujintas tol, kol konfliktas nebus užbaigtas.

„Parduotuvių tinklo „Depo“ konceptas – tai parduotuvė-sandėlis, todėl parduotuvėse sudaromos prekių atsargos, kad mūsų klientai galėtų jų įsigyti dideliais kiekiais ir mažiausiomis įmanomomis kainomis. Iki bendradarbiavimo su Rusija ir Baltarusija nutraukimo buvome sudarę prekių iš šių šalių atsargas, kurios yra „Depo“ nuosavybė. Šios prekės bus parduodamos tol, kol bus visiškai išparduotos“, – nurodo bendrovė.

Ji taip pat pažymi, kad nuo 2022 m. vasario pabaigos remia Ukrainą, aukodama nuo karo nukentėjusiesiems reikalingas prekes: „Išsiuntėme vienuolika sunkvežimius su humanitarine pagalba ir ruošiame dar.“

Visuomenės pasipiktinimas dėl „Depo“ tinkle pardavinėjamų rusiškų ir baltarusiškų prekių buvo kilęs ir praėjusių metų balandį. Tuomet bendrovė taip pat tikino, kad nutraukė bet kokį bendradarbiavimą su tiekėjais Rusijoje ir Baltarusijoje.

„Prekės, kurios iki bendradarbiavimo nutraukimo jau buvo „Depo“ nuosavybė, bus išparduodamos. Paraleliai aktyviai dirbame, ieškodami alternatyvų prekėms, kurios buvo įvežamos iš šių šalių. Artimiausiu metu planuojame jas visiškai pakeisti“, – teigė UAB „Depo DIY LT“ vadovas Andris Kozlovskis.

Kiti iš asortimento pašalino

Baltarusijos bendrovės „Keramin“ istorija prasidėjo 1950 m., kai buvo įsteigta Minsko plytų gamykla nr. 10.

Sugriuvus Sovietų sąjungai, plytų gamykla buvo privatizuota ir persikvalifikavo į keraminių plytelių ir santechnikos gamybą. Įmonė skelbia, kad yra viena didžiausių tokių plytelių gamintojų Rytų Europoje.

Iki karo Ukrainoje „Keramin“ produkcija prekiavo ir daugiau Lietuvos prekybininkų, tačiau šiandien didžiųjų tinklų asortimente jų neliko.

„Keramin“ plytelėmis anksčiau prekiavusi bendrovė „Iris“ jų nebesiūlo, „Senukai“ skelbia, kad jos išparduotos, šalia pridėdami užrašą, kad „solidarizuodamiesi su Ukraina atsisakome prekių, pagamintų Rusijoje ir Baltarusijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)