Jaučiasi apgauti

Į redakciją besikreipęs Egidijus pasakojo pats iš įmonės UAB „Campheads“ dar gegužę užsisakęs kemperio nuomos paslaugą.

Tąkart, kaip teigė, buvo pervestas 500 Eur užstatas, o likus trims dienoms iki kelionės reikėję sumokėti dar 1400 Eur.

Visgi, kaip aiškino, atvykęs sutartu metu į aikštelę, kur turėjo pasiimti kemperį, liko stovėti prie uždarų vartų.

„Po valandos atvyko Justina Žlibinienė, įmonės direktorė, ir pasakė, kad nėra kemperio, užstrigęs kažkur, Vilniuje bus ryt“, – pasakojo Egidijus. Visgi, kaip tikino, kemperio vyras taip ir negavęs.

„Dabar negražina jokių pinigų, pareiškimą policijai parašėme“, – pyko jis.

Vyras tikino, kad tokių ar panašių istorijų – daugybė, o gyventojai tam yra sukūrę ir „Facebook“ grupę, kurioje patirtimi dalijasi ir kiti skaitytojai.

„Turėjome išvažiuoti liepos 24 dieną, bet kemperį nuo pat pradžių žadėjo duoti iš vakaro. Taigi liepos 23 d. pranešė, kad kemperis nespėjo grįžti, grįš tik vakare, ryte apžiūrės, sutvarkys ir perduos mums.

24 d. ryte gauname žinutę, kad kemperis bus paruoštas 11 val. Informuojame, kad būsime apie 10 val. Mes atvažiuojame iš Vilniaus į Kauną.

Nuvažiuojame – aikštelė tuščia. Direktorė mūsų laukia savo biure, pasiūlo kavos. Labai atsiprašo, bet kemperis nespėjo grįžti. Ji jau naktį žinojo, kad negrįš, bet laukė mūsų atvažiuojant, nes akis į akį geriau kalbėti, nei telefonu.

Kadangi mus ribojo laikas, turėjome kelto bilietus, prižadėjo, kad kemperis bus rytoj. Bendraujant vis pasiūlė kavos, bet sakiau man ne kavos, o raminančių reikia, tai sakė, kad mato, jog aš užsiblokavusi ir gal visai tada nutraukiame sutartį, bet ji visada norinti klientams gero ir t.t.

Pati pasiūlė pasirašyti garantinį raštą. Rašte prižada iki 14 val. gražinti mūsų sumokėtą užstatą (700 Eur) + kelto bilietų keitimo mokestį (460 Eur) ir suteikti kemperį iki 25 d. 12 val. Jei nors viena sąlyga neįvykdoma, per 2 darbo dienas sumoka kompensaciją 1400 Eur.

Garantinį raštą pasirašė lengva ranka“, – teigė grupėje rašiusi Indrė.

Visgi, kaip tikino, istorija baigėsi, kad kemperio šeima negavo, o pinigai pervesti nebuvo.

„27 d. po pietų gautas 150 Eur pavedimas. 28 d. gavome dar 200 Eur. Rugpjūčio 8 d. į skambučius nebeatsiliepia. Į žinutę atsakė, kad per 2 dienas grąžins“, – sakė ji.

Įmonė: skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija

Redakcija susisiekė su minėta įmone. „UAB „Capmpheads“ patvirtino faktą, kad 2023 metais yra klientų, kuriems nepavyko išvykti į kelionę. Visgi jie taip pat tvirtina, kad socialiniuose tinkluose ir kituose leidiniuose skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija. Anot jų, skleidėjai yra žinomi ir šiuo metu teisinėmis priemonėmis bandoma apginti įmonės interesus.

„Visa eilė neigiamų komentarų socialiniuose tinkluose sąlygojo nemažus nuostolius ne tik mūsų įmonei, bet ir klientams, kuriems nepavyko numatytu laiku išvykti į kelionę.

Nepriklausomai nuo to, kad įmonei kilo laikinų finansinių sunkumų, visiems klientams, kurie kreipėsi į mus raštu, sumokėtus avansus grąžiname.

Norime pastebėti, kad nuomonės reiškimas socialiniame tinkle gali būti vertinamas dvejopai – atribojant šmeižto ir nuomonės sąvokas, tačiau kiekvienas asmuo, kuris mano, kad jo interesai buvo pažeisti, turėtų suprasti, kad prisidėdamas prie neigiamo įvaizdžio formavimo iš esmės sunkina ne tik mūsų, o ir savo paties galimybę gauti sumokėtus pinigus“, – buvo teigiama direktorės Justinos Žlibinienės komentare.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) informavo, kad iš viso yra sulaukusi 11 vartotojų skundų dėl UAB „Campheads“.

„Dėl dalies skundų jau yra pradėtos ginčo nagrinėjimo ne teismo tvarka procedūros, kitų vartotojų paprašyta pateikti papildomus dokumentus.

Skunduose dažniausiai nurodyta, jog buvo užsakyta automobilinio namelio nuoma, tačiau atėjus sutartam laikui kemperis nebuvo perduotas nuomai, o sumokėti pinigai – negrąžinti. Skųstasi ir dėl to, kad grąžinus kemperį nėra grąžinamas depozitas“, – teigė VVTAT vyresnioji patarėja Milda Deimantė.

Lietuvos policija informavo, kad dėl minėtos įmonės yra pradėtas ir ikiteisminis tyrimas Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)