Restoranai „Saigon vietnamietiška virtuvė“ veikia septynerius metus. Jų vadovė Dovilė Stankūnienė pasakojo, kad siekiant užtikrinti, jog virtuvės patiekalai būtų autentiški, įstaigoje dirba iš šios šalies atvykę žmonės.

Tam, kad galėtų jiems mokėti atlyginimą, reikalinga atidaryti banko sąskaitą. Mokėti darbo užmokestį grynaisiais Lietuvoje draudžiama nuo 2022 metų.

„Sausio viduryje atkeliavo nauja virėja iš Vietnamo, ji įveikė visus imigracijos formalumus, gavo leidimą gyventi. Ji viską pristatė ir sausio pabaigoje pradėjo dirbti“, – Delfi sakė D. Stankūnienė.

Pasakė, kad aptarnauti negali


Kai naujoji darbuotoja mėnesį jau buvo atidirbusi ir atėjo laikas jai mokėti atlyginimą, vadovė užregistravo ją vizitui „Swedbank“ dėl sąskaitos atidarymo.Prieš tai telefonu ji susisiekė su banku ir paklausė darbuotojos, ar nekils problemų, jei į skyrių jos atvyks dviese.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)