Rekordiškai trumpą laiką, vos pusmetį, trukę statybos darbai kainavo 4 mln. Eur ir leido duris atverti kol kas tvariausiai Lietuvoje veikiančiai asfalto gamyklai. Ji bus pajėgi patenkinti ne tik „Fegda grupės“, bet ir visos rinkos poreikius.

„Nuolatos investuodami tiek į pažangius technologinius sprendimus, tiek į aplinkosauginius aspektus, išreiškiame savo atsakingą požiūrį į aplinką, kokybę, tvarumą. Tad šis žingsnis nėra vien tik verslo plėtra, jis atspindi ir mūsų grupės poziciją: mums svarbi Lietuvos ateitis“, – įvykusį pokytį, kuris svarbus tiek valstybei, tiek visai įmonių grupei, komentuoja „Fegda grupės“ vadovas Gediminas Gribulis.
Asfalto gamybos direktorius Mindaugas Aškelėnas teigia, kad projektuojant gamyklą ir pasirenkant įvairius sprendimus, pirmiausia svarstyta apie jų daromą įtaką aplinkosaugai bei ekonomijai – sąmoningai pasirinkti „žalesni“ sprendimai.

„Trys galimos kuro rūšys medžiagų džiovinimui, papildomi izoliaciniai sluoksniai šilumai palaikyti, galimybė panaudoti seną „frezuotą“ asfaltą – tokie sprendimai prisideda prie ekologiškesnio gamybos būdo. ,„ECO view“ programėlė, naudojama proceso analizei, leidžia skirtingais pjūviais įvertinti darbo sąnaudas, o speciali svėrimo sistema padeda tiksliai ir efektyviai organizuoti transporto darbą“, – asfalto gamyboje naudojamas priemones vardija M. Aškelėnas.

„Fegda grupės“ vadovas Gediminas Gribulis atkreipia dėmesį ir į tai, kad naujoji gamykla, kartu su ankstesniąja „Ammann“ gamykla, – esant būtinybei – gebės patenkinti visos rinkos poreikius. Šios dvi gamyklos per valandą yra pajėgios pagaminti iki 420 tonų asfalto, taip pat daug skirtingų mišinių vienu metu.

„Paprastai savo produkciją parduodame ir kitiems rinkos dalyviams. Tad šis atidarymas – gera žinia visai rinkai, nes užtikrinsime daugiau galimybių greitai įsigyti asfalto, jo mišinių ir kitiems Lietuvos rangovams. Tuo tarpu mums patiems tai suteiks konkurencinio pranašumo“, – sako G. Gribulis.

Ką tik duris atvėrusi nauja gamykla pakeitė gamyklą, kuri buvo pastatyta 1998 m. – tai buvo pirmoji moderni bei vakarietiška asfalto gamykla nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Praėjus aštuoneriems metams, pastatyta ir antroji – „Ammann“ gamykla.

Šių metų pavasarį vykę statybos darbai buvo skirti vietoje prieš 25 metus atvertos senosios gamyklos pastatyti naująją, paverčiant ją aukščiausius kokybės ir aplinkosauginius reikalavimus tenkinančia gamykla. Statybos darbus vykdė „Fegda grupės“ įmonės – „Fegda“ ir „Tilsta“, o prie projektavimo darbų prisidėjo „SRP projektas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją