„Daktaro Deserto“, tokio, koks jis buvo pastaruosius trejus su puse metų, nebėra. Iššūkiai prasidėję nuo VMVT raginimo keisti pavadinimą ir konceptą sekė vienas kitą. (…) Tai tebuvo duobėto kelio pradžia, iš kurio galiausiai taip ir nebesugebėjome išvairuoti“, – socialiniame tinkle aiškina desertinės įkūrėjai.

Tarp priežasčių – ir infliacija

Savininkai išvardijo keturias priežastis, kurios privertė priimti nepalankų sprendimą. Pirmiausia, pasak jų, nors gamintas išskirtinis produktas, buvo sunku konkuruoti su kitais verslais.

„Nors mūsų filosofija kardinaliai skyrėsi, stojome į tą pačią eilę su visais tais, kurių produkcija yra „Be pridėtinių cukrų“. O po tokiu užrašu, deja, gali slėptis, kad ir gaminys, kurio daugiau nei 50 proc. sudaro cukrūs“, – sakoma įraše.

Svarbūs buvo ir verslo finansiniai aspektai.

„Apsiskaičiavome ir buvome apskaičiuoti. „Daktaras Desertas“ gimė iš aistros idėjai. Ne viskas iki galo buvo paskaičiuota, nes ir nelabai buvo, ko skaičiuoti, – nieko panašaus nebuvo ne tik mūsuose, bet ir niekur kitur. Gal ir ne be reikalo, pastebės skeptikai. Ir gal jie bus teisūs.

(...) Per skubėjimą neužtektinai įsigilinę prisirašėme bendradarbiavimo sutarčių, kurios, galiausiai paaiškėjo, kad mums patyliukais daro nuostolį“, – vardija savininkai.
Daktaras Desertas

Dar viena priežastis – infliacija ir tiekėjų kainos.

„Neatlaikėme pernai ištisus metus „šurmuliavusios kainų klėlimo pasiutpolkės“, kai tiekėjai kas kelis mėnesius vis keisdavo kainas ir jau, atrodo, be akivaizdžios priežasties, o tiesiog pagavę azartą“, – apie pasitraukimo priežastis kalba „Daktaras Desertas“.

Tikisi rasti artimų vertybėmis patnerių

Kalbėdami apie ateities planus įkūrėjai svarsto apie prekių ženklo „Daktaras Desertas“ tęstinumą bendradarbiaujant su šios įstaigos „vertybes atitinkančios masinės produkcijos gamybos įmonėmis arba perleisdami prekinį ženklą tiems, kas galbūt mato galimybes, kur jų nebesugebame pamatyti mes“.

„Savo pirmuosius ir paskutiniuosius namus Naugarduko g. 26/Algirdo g. 30, Vilnius perleidome taip pat konditerijos „juvelyrams“ prancūziškus šokoladinius desertus gaminti pasišovusiais „MORE – Tortai ir Balionai“, – sako jie.

„Daktaro Deserto“ įkūrėjai padėkojo klientams ir teigė, kad yra galimybių, jog šis prekių ženklas dar bus matomas.

„Daktaras Desertas“, kokį jį pažinojote iki šiol, – traukiasi, bet yra nemažai šansų, kad jis peraugs į kažką kito, dažniau ir plačiau sutinkamo. Ties tuo dabar ir dirbame ir esame atviri įvairiems pasiūlymams, tad nesidrovėkite kreiptis“, – teigiama laiške.
Daktaras Desertas

Ginčas su VMVT ir ketinimai parduoti

Vasarį „Verslo žinios“ skelbė, kad desertinės savininkai svarsto šį prekės ženklą parduoti.

Vienas desertinės įkūrėjų Marius Dijokas portalui VŽ sakė, kad tai svarstoma išaugus žaliavų ir desertų ingredientų kainoms, kadangi įmonė, anot jo, gamina produkciją iš natūralesnių, brangesnių medžiagų. „Kai kurie tiekėjai praėjusiais metais kainą kėlė kas du mėnesius, o metų gale matai, kad ji išaugo vos ne trigubai“, – tada komentavo M. Dijokas.

ELTA primena, kad plačiai viešumoje aptarti nesutarimai tarp „Daktaras desertas“ ir Valstybinės veterinarijos ir maisto tarnybos (VMVT) kilo dar 2021 m., kai desertinė socialiniuose tinkluose paskelbė, kad VMVT jiems pasiūlė pakeisti desertinės pavadinimą, logotipą, neįprastą interjerą, darbuotojų drabužius taip sustabdant jų pasirinktą komunikaciją.

Tačiau reaguodama į tai tarnyba tikino, kad institucija desertinės pavadinimo keisti nesiekia, tačiau reikalaujama, jog įmonė susitvarkytų savo produktų ženklinimą ir vartotojams pateiktų privalomą informaciją.

„Daktaras Desertas“ 2021 metų lapkritį bendrovės vadovas M. Dijokas sakė „Delfi“ esantis nusiteikęs, kad bendrovė arba kovos, kol gaus palankų sprendimą, arba teks bankrutuoti, tačiau sumanymo neketina atsisakyti. Tais metais sulaukęs tokio palaikymo jis tikėjosi, kad pavyks išsaugoti verslą.

Desertinės įrašas socialiniame tinkle:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją