Po posėdžio vykusioje spaudos konferencijoje Komisijos narys A. Šemeta pabrėžė, kad Tarybai pirmininkaujančios Danijos pastangų dėka pasiekta didelė pažanga.

„Visos 27 šalys ekspertų diskusijose konstruktyviai teikė savo komentarus ir pasiūlymus. Tai esminis bet kokių politinių sprendimų pagrindas. Vyriausybės atsižvelgė į piliečių norą, kad šis mokestis būtų tinkamai apsvarstytas,“ – teigė Algirdas Šemeta.

Komisijos narys priminė, kad šio mokesčio tikslas - užtikrinti teisingą finansinio sektoriaus indėlį į viešuosius finansus ir prisidėti prie finansų sektoriaus stabilumo.

Kalbėdamas apie Komisijos vaidmenį, Algirdas Šemeta sakė: „Diskusijoms pateikėme gerai apgalvotą finansinių sandorių mokesčio pasiūlymą. Toks mokestis padės siekti numatytų tikslų, nekeldamas grėsmės ES konkurencingumui. Akivaizdu, kad kai kuriais pasiūlymo aspektais diskusijos tęsiasi, šalims reikia papildomos informacijos ar paaiškinimų. Tai normalu šiuo derybų etapu, ypač kai kalbame apie tokį svarbų ir jautrų pasiūlymą. Komisija suteiks pagalbą ir reikalingą papildomą informaciją, kuri palengvintų šalių diskusijas ir padėtų apsispręsti dėl finansinių sandorių mokesčio.“

Tarybos posėdyje nutarta toliau tęsti šalių ekspertų diskusijas. Tai bus pagrindas politiniams debatams dar Danijos pirmininkavimo laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją