„Japonija yra itin svarbi Lietuvos partnerė, su kuria stipriname verslo, mokslinį ir technologinį bendradarbiavimą, taip pat siekiame ieškoti naujų inovacijų stiprinimo galimybių. Praėjusiais metais prekių apyvarta tarp šalių siekė 191 mln. eurų. Iki šiol orientavomės į prekių eksportą ir importą, o dabar matome poreikį didinti Japonijos investicijas Lietuvoje“, – pranešime cituojama A. Armonaitė.

Kaip nurodo Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN), pirmąją vizito dieną ministrė su Japonijos mokslo ir technologijų organizacijų vadovais diskutuos metiniame Mokslo ir technologijų visuomenės (STS) forume bei lankysis Japonijos pažangių tyrimų institute (angl. „Advanced Telecommunications Research Institute International“ – ATR).

A. Armonaitė taip pat susitiks su Slovėnijos mokslo, švietimo ir inovacijų ministru Igoriu Papičiumi ir su Japonijos skaitmeninės transformacijos ministru Taro Konu. Japonijos ministrui ketinama pristatyti Lietuvos patirtį skaitmenizuojant viešojo sektoriaus paslaugas ir galimybes Lietuvos informacinių technologijų įmonėms veikti Japonijos rinkoje, teikti skaitmenizavimo paslaugas.

Ministrė taip pat susitiks su Japonijos verslo organizacijų „Keidanren“ ir „Jetro“ vadovais, dalyvaus Lietuvos verslo pristatymo renginyje, lankysis „Panasonic“ ir „Hitachi“ kompanijose.

ELTA primena, kad rugsėjį ATR ir Inovacijų agentūra pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą (angl. MOU) dėl šalių bendradarbiavimo technologinių inovacijų, pramonės tyrimų ir plėtros srityse. Ketinama koordinuoti veiklą, telkti išteklius ir įgyvendinti programas ir projektus, kurie paskatintų bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Japonijos įmonių ir organizacijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją