Vyriausybei nutarė nuo rugpjūčio 16 d. taikyti papildomus saugumo reikalavimus kontaktinių paslaugų teikimui. Jie įvedami sparčiai didėjant COVID-19 lovų užimtumui šalies gydymo įstaigose. Naujus reikalavimus apibrėš Operacijų centro vadovo sprendimai.

Verslams, kurie apsispręs aptarnauti tik Galimybių pasą turinčius klientus, nauji apribojimai negaliotų.

„Verslams veikiant tik su Galimybių pasu nebus taikomi jokie kiti operacijų vadovo apribojimai. Tiek paslaugų teikėjai, tiek klientai nebus apkrauti atstumų, kaukių ir kitais laiko bei kitų kaštų kainuojančiais ribojimais. Tai reiškia, bus daugiau laisvės. Juo labiau, kad didėjant sergamumui Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymu bus pradėti taikyti papildomi saugumo reikalavimai maitinimo įstaigoms, pramogų sektoriui ir kitų kontaktinių paslaugų teikimui. Verslams, kurie apsispręs aptarnauti tik Galimybių pasą turinčius klientus, nauji apribojimai negalios“, – feisbuke pranešė ministrė.

Anot jos, tai ypač aktualu maitinimo, apgyvendinimo, laisvalaikio ir kitas panašias paslaugas teikiančioms įmonėms. Dirbant tik su Galimybių pasu jos išvengs naujų reikalavimų ir galės normaliai tęsti veiklą.

„Kviečiu verslą tai pradėti daryti kaip galima greičiau ne tik savo klientų patogumui ir saugumui. Tokiu būdu mes visi prisidėtume prie pagrindinio valstybės tikslo – pristabdyti COVID-19 viruso plitimą“, – tvirtina A. Armonaitė.

Įmonės, nutarusios nelaukiant rugsėjo 13 d. pradėti aptarnauti tik Galimybių pasą turinčius klientus, apie tai privalės pranešti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kad apie tai žinotų verslą ir Galimybių paso taikymą kontroliuojančios institucijos.

Nuo rugsėjo 13 d. visos kontaktinės paslaugos bus teikiamos ir ūkinės veiklos bus vykdomos bei renginiai bus organizuojami (išskyrus nustatytas išimtis) tik asmenims, kurie atitinka Galimybių paso kriterijus.

„Šis sprendimas buvo planuotas ir niekaip nesusijęs su vakar dienos įvykiais prie Seimo. Negalime leisti, kad Lietuvoje įsigalėtų chaosas ir vėl užsidarytume ilgam karantinui. Ruošiamės rudeniui, kad vaikai vėl grįžtų į mokyklas, normaliai veiktų visos valstybės įstaigos, sveikatos apsaugos sistema, nebūtų uždaryti verslai. Gyvenimas neturi sustoti“, – patikina A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)