„Kaip stebuklingą Kūčių naktį kartą metuose prabyla gyvūnėliai, taip per biudžeto priėmimą irgi įvyksta mažas stebuklas, kai prabyla niekada nekalbantys Seimo vienmandatininkai. Siūlo jie investuoti į sienas ir lubas be jokių prioritetų. Tačiau sisteminiai pokyčiai šiame biudžete vietos neranda“, – savo feisbuko paskyroje teigia A. Armonaitė.

Laisvės partijos pirmininkė primena, kad 2019-ieji Lietuvos ekonomikai buvo puikūs – Lietuva viena sparčiausiai augančių ES ekonomikų su 3,7 proc. augimu. Todėl A. Armonaitė svarsto, kad tokiomis augimo sąlygomis valdantieji galėjo sukurti vieną geriausių švietimo sistemų pasaulyje.

Taip pat, anot jos, galėjo ir sveikatos sistemą padaryti patrauklią ir konkurencingą, o socialines paslaugas dar labiau prieinamas žmonėms.

„Tačiau ką pasiūlė ši valdžia? Ne augimo ir ambicingos Lietuvos biudžetą, o vargo biudžetą. Kuriame neatsirado vietos valdžios įsipareigojimams žmonėms. Kuriame nėra jokių idėjų ateičiai. Tik kaip paimti ir tiems patiems maloningai atiduoti. Kur talentų ugdymas ir pritraukimas? Kur investicijos į mokslą ir technologijas? Kur būreliai vaikams po pamokų? Kur inovacijos? Tai ne ateities, o vargo biudžetas. Ir už tokį jį aš nebalsuosiu“, – apibendrino A. Armonaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)