Vietoje to ji siūlo stiprinti nacionalinę turizmo agentūrą „Keliauk Lietuvoje“.

„Dėl turizmo departamento, nematau, kad yra tikslinga atkurti, buvusią biurokratiją ir administravimą. Geriau dirbkime su agentūra, kuri palyginti visai neseniai buvo įkurta ir ją stiprinkime“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė ministrė.

A. Armonaitė pabrėžė iš „Keliauk Lietuvoje“ laukianti geresnių rezultatų.

„Iš jos, kaip ministrė, kuruojanti turizmo sritį, tikiuosi daugiau. Tame tarpe ne tik veiklų įgyvendinimui, ką jie daro ir, tiesą sakant, dabar, per pandemiją, buvo milžiniškas smūgis viso pasaulio turizmui, iš esmės turėjo persikrauti. Tiek – ir dėl bendravimo, komunikavimo su institucijomis, su savivaldybių turizmo informaciniais centrais taip pat“, – kalbėjo ministrė.

Apie Turizmo departamento atgaivinimo galimybes ministrės paklausė socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas.

„Kai buvo Turizmo departamentas, iš tikrųjų buvo dirbama efektyviau ir su savivaldybių turizmo informacijos centrais. „Keliauk Lietuvoje“ tiek daug galbūt skiria tam didesnei valstybinei politikai, projektams“, – teigė Seimo narys.

Vėl įsteigti nuo 2019 metų panaikintą Turizmo departamentą likviduojant „Keliauk Lietuvoje“ bei paskelbti turizmą prioritetine Lietuvos ūkio šaka siūlo ir smulkieji kelionių verslo atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)