„Lietuva siekia aukštų tikslų – tapti energetiškai nepriklausoma iki 2030 metų. Į šį procesą investuos tiek privatus, tiek viešasis sektorius, todėl čia laukiami ir užsienio verslai. Norime, kad iš šios energetinės krizės, kurią Europoje sukėlė Rusijos agresija Ukrainoje, Lietuva išeitų stipresnė ir taptų energetiškai saugesnė“, – sako ministrė A. Armonaitė.

Pasak ministrės, aktyvus Prancūzijos verslo susidomėjimas Lietuvoje vykstančiais pokyčiais – inovacijų diegimu, aktyvesniu mokslo ir verslo bendradarbiavimu, skaitmenizavimu, duomenų atvėrimu – rodo, kad Lietuva vertinama kaip patikima ir perspektyvi vieta Prancūzijos verslo plėtrai.

EIMIN primena, kad tai jau trečias Prancūzijos ir Lietuvos verslo forumas. Jame dalyvauja per 20 Lietuvos įmonių, Inovacijų agentūros, verslo asociacijų atstovų, kurie ieško naujų verslo kontaktų Prancūzijoje. Forume dalyvauja ir premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujama Lietuvos viešojo sektoriaus narių delegacija.

Ministrė Paryžiuje taip pat susitiko su finansinių technologijų bendrovių „Market Pay“, „Binance“ vadovais ir aptarė jų plėtros Lietuvoje planus, rašoma pranešime.

Prancūzijos investicijos Lietuvoje šių metų antrąjį ketvirtį siekia 711 mln. eurų. Pagal investicijų Lietuvoje mastą Prancūzija praėjusiais metais užėmė 11-ąją vietą. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau kaip 100 Prancūzijos bendrovių. 2010–2020 metais Prancūzijos verslai įgyvendino 9 tiesioginių užsienio investicijų projektus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją