„Lietuvos ekonomika nenusmuko, nepatyrė krizės, jai nereikia nuo nieko atsigauti. Lietuvos ekonomika auga. Manau, ji augo dėl dviejų pagrindinių priežasčių. Pirma, dėl ekonomikos struktūros. 20 proc. BVP sudaro pramonė. Ji laikėsi gerai ir per griežčiausius karantinus, per sunkiausią kovidą“, – antradienį Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) metų ekonomikos forume sakė A. Armonaitė, kartu pridurdama, kad didelių ekonominių sunkumų valstybei leido išvengti ir tai, jog nemažai šalies produktų yra eksportuojama.

„Antras dalykas, mes esame atvira ekonomika, mes 80 proc. savo paslaugų ir prekių, kurias sukuriame, eksportuojame į visą pasaulį Tai yra labai gerai, nes tai reiškia, kad mūsų produktai yra konkurencingi. Mūsų eksporto rinkos atsilaikė, Vokietija atsilaikė, JAV atsilaikė“, – tęsė ji.

Ekonomikos ministrė pabrėžė, kad svarstant apie ekonomikos ateities perspektyvas, reikėtų svarstyti ne apie atsigavimą po pandemijos, o apie tolesnį šalies augimą.

„Mes turime galvoti apie augimo ir atsparumo darbotvarkę. Ne atsigavimo. Palikime atsigavimą tiems, kas nukentėjo. Mes turime galvoti apie atsparumą ir apie augimo darbotvarkę“, – tikino A. Armonaitė.

ELTA primena, kad antradienį vyksta LPK organizuojamas metų ekonomikos forumas „Kaip neatsilikti konkurencingumo greitkelyje: sparti transformacija ir skaitmeninimas“. Šis renginys yra viena didžiausių tarptautinių ar nacionalinių pramonės ir verslo konferencijų Lietuvoje. Forume dėmesys skiriamas verslui ir jo ateities klausimams: technologiniam atsinaujinimui, ES žaliojo kurso įgyvendinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)