Aušrinė Armonaitė Miunchene taip pat pristatys Lietuvos pasiekimus skaitmeninimo srityje, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Matome plačią nišą megzti aktyvesnius ryšius ir pritraukti investicijų į aukštųjų technologijų pramonės sektorius, tokius kaip gyvybės mokslų, informacinių technologijų paslaugų, skaitmeninimo, automobilių pramonės, taip pat bendradarbiavimo inovacijų ir mokslo“, – pranešime sako A. Armonaitė.

Miunchene A. Armonaitė dalyvaus Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų organizuojamame Baltijos–Vokietijos skaitmeninimo forume, kurio tikslas – supažindinti Bavarijos viešojo ir verslo sektoriaus atstovus su Baltijos šalių pasiekimais tvaraus judumo, kibernetinio saugumo, e. sveikatos srityse.

A. Armonaitė forume pristatys šiuo metu Lietuvoje atliekamą skaitmeninimą: įvairių valstybės duomenų atvėrimą visuomenei, pastangas didinti šalies gyventojų IT raštingumą ir kitas iniciatyvas.

Ministrė kartu su kolegomis iš Latvijos ir Estijos bei su Bavarijos federalinės žemės Ekonomikos, regioninės plėtros ir energetikos ministru Hubertu Aiwangeriu (Aivangeriu) dalyvaus diskusijoje, kurioje bus kalbama, kaip išnaudoti skaitmeninį Baltijos šalių potencialą.

Numatytas ir atskiras H. Aiwangerio, A. Armonaitės ir Latvijos bei Estijos ministrų susitikimas. Ministrė taip pat susitiks su bendrovės „Siemens Mobility“ atstovais ir aptars galimus bendrus su Lietuvos verslininkais projektus, kuriais būtų siekiama kurti naujus produktus ir paslaugas.

Vokietija yra pagrindinė Lietuvos prekybos partnerė. Per pirmąjį šių metų pusmetį prekių apyvarta tarp dviejų šalių siekė 3,5 mlrd. eurų. Vokietija yra ketvirta pagal dydį investuotoja Lietuvoje. Tiesioginės Vokietijos investicijos šiuo metu sudaro 1,45 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)