„Kai atėjo „Plug and Play“, daugiau vardų pradėjo domėtis Lietuva ir sakyti, kad nori čia ateiti. Tokių vardų, kuriuos visi žino, nors dar negaliu jų įvardinti. Ir ieškome galimybių, kaip juos galime pritraukti. Ir tai yra globalūs, tarptautiniai rizikos kapitalai ir akseleratoriai. Tai reiškia, kad Lietuva jau yra pasaulio žemėlapyje ir tapome didesni, nei buvome įpratę būti“, – „Verslo žinioms“ teigė A. Armonaitė.

Ministrė taip pat paminėjo, kad JAV akseleratoriaus atėjimas padeda Lietuvos startuoliams įgauti globalų įvaizdį ir ryšius. Tad, pasak jos, nors jis dirba tik su startuojančiomis bendrovėmis, užpildo ir trūkstamą pagalbos įmonėms, pereinančioms į plėtros etapą, nišą.

„Mes turime labai daug ankstyvosios stadijos priemonių, bet pagalbos išeiti į plėtros etapą įmonėms trūksta. (...) Nepaisant to, kad „Plug and Play“ dirbs su ankstyvosios stadijos įmonėmis, tie kontaktai, kuriuos galima gauti akseleratoriuje duos daug naudos ir plėtros stadijoje“, – sakė ministrė.

„Kartais pamirštame, kad startuoliams reikalingi ne tik finansai, ne tik žinios, bet ir tinklas. Kai tu išėjęs iš šios programos turi tinklą, tai reiškia, tu turi globalų įvaizdį ir to labai Lietuvoje reikėjo“, – pridūrė ji.

Galiausiai A. Armonaitė paminėjo, kad tiek „Plug and Play“, tiek kiti akseleratoriai galėtų padėti ir gynybos bendrovėms, gaminančioms dvigubos paskirties prekes ir vykdančios veiklą kibernetikos srityje.

„Manau galėtų būti kalbama apie tai („Plug and Play“ pagalba įmonėms gaminančioms dvigubos paskirties prekes – ELTA). Ir galbūt pavyktų pritraukti daugiau vardų, kurie domisi ne tik dvigubos paskirties prekėmis, bet ir kibernetikos srityje veikiančiomis įmonėmis. Tai tikiuosi, kad čia dar nėra mūsų darbo pabaiga“, – sakė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Silicio slėnyje įsikūrusi amerikiečių bendrovė „Plug and Play“ Lietuvoje iki 2026 m. kovo dirbs su pradedančiaisiais inovatyviais verslais ir padės išaugti 60 vietos startuolių. „Plug and Play“ turėtų investuoti 5,9 mln. eurų ir iš viso įgyvendinti 5 akceleravimo ciklus.

„Plug and Play“ savo internetiniame puslapyje skelbia kuruojanti 50 tūkst. startuolių tinklą, startuoliams siūlo jų akceleravimo programas, galimybę prisijungti prie įmonės inovacijų ekosistemos ir investicijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją