„Politikoje nėra nieko pastovesnio už laikinumą, ypač kalbant apie lengvatas, ir buvo galima tikėtis, kad šis klausimas sugrįš. Žiūrėsime, kokie tie skaičiai, kokie argumentai ir kokios yra biudžeto galimybės“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

Laikina 9 proc. PVM lengvata maitinimo sektoriui, praėjusių metų Seimo sprendimu, galioja iki šių metų pabaigos. Tuomet Vyriausybė siūlė ją pratęsti tik pusmečiui, tuo metu idėją 9 proc. PVM išlaikyti visus metus palaikė ir A. Armonaitės pirmininkaujama Laisvės partija.

Vis tik ministrė pripažįsta, jog maitinimo, kaip ir turizmo ar kitoms paslaugų sektoriaus įmonėms, lėtėjant ekonomikai ir dėl to žmonėms rečiau lankantis restoranuose, šiuo metu yra „truputėlį sunkiau“.

„Bet mes norime išgirsti tuos argumentus“, – patikino A. Armonaitė.

„Nes kai buvo pratęsta ta lengvata, aiškiai indikavome, kad ji yra laikina“, – dar akcentavo ministrė.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ parlamentarai yra registravę pasiūlymą 9 proc. lengvatinį PVM tarifą restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų teikiamoms maitinimo paslaugoms taikyti neterminuotai. Tikėtina, kad pasiūlymas bus svarstomas ateinančioje rudens Seimo sesijoje.

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė šią savaitę sakė, jog Vyriausybė tikrai nesiūlys šios lengvatos pratęsti ir 2024 metams. Pasak jos, ši 9 proc. PVM lengvata kitais metais biudžetui kainuotų maždaug du trečdalius sumos, kurią reiktų skirti švietimo darbuotojų atlyginimams padidinti.

Pirmąkart PVM lengvata sektoriui įsigaliojo COVID-19 pandemijos laikotarpiu – siekiant padėti verslui išsilaikyti šalyje paskelbus karantiną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją