„Mano pozicija tikrai nesikeičia. Mes turime galimybių pasą, mes turime skiepus prieinamus, tai leidžia mums neuždarinėti veiklų ir neriboti darbo laiko, ką dabar kai kurios kitos šalys daro – grįžta prie tam tikrų ribojimų. Lietuvai to nereikia daryti. Tiesą sakant, Lietuvos ribojimai – vieni švelniausių Europoje“, – „Delfi TV“ laidoje „Piniginiai reikalai“ sakė ministrė.

Ji neatmetė, kad kažkas gali pasiūlyti eiti griežtesnių ribojimų kryptimi, tačiau laikosi pozicijos, kad to daryti nereikia.

„Dėl omikron atmainos netrukus sužinosime, kaip ji veikia su vakcina. Tačiau yra keletas dalykų, kurie jau yra žinomi. Pirma, ji yra galbūt daugiau užkrečiama ir lengviau plinta, bet antras dalykas, žmonės, kurie serga, turi lengvesnius simptomus ir tai turbūt reiškia, kad virusas keičiasi. Kaip kai kurie ekspertai ir sakė, kad ilgainiui jis keisis į tokį lengvesnį.

Per savaitę laiko paaiškės vakcinos poveikis. Tikrai netikiu, kad bus taip, jog vakcina nebus veiksminga. Ji vis tiek buvo kurta juk šitam virusui ir tai yra tik viena iš jo atmainų. Man atrodo, dabar yra kritiškai svarbu skiepytis trečiu skiepu. Ir nereikės jokių uždarinėjimų. Jeigu toliau sparčiai skiepysimės, o ne šauksime, daužysimės, ir basi po sniegą braidysime“, – teigė ji ir pabrėžė, kad šiuo metu Vyriausybėje siūlymų griežtinti esamus ribojimus nėra.

A. Armonaitė nurodė, kad ribojimai įvedami atsižvelgus į sveikatos sistemos funkcionalumą, .t.y, kad žmonės būtų prieinamos teikiamos paslaugos.

„Niekas savaime tų ribojimų neįvedinėja dėl ribojimų. Bet man atrodo, kad mes tos patirties turime: ir sveikatos sistemoje, ir ekonominėje veikloje, ir pandemijos valdyme, manau visos prielaidos yra neriboti tų veiklų. Juolab kad žinome, jog 80 proc. tų atvejų yra mokyklinio amžiaus vaikučiai ir jų tėveliai. Reiškia švietimo įstaigos, čia turime kreipti visą dėmesį, kad padėtume toms įstaigoms valdyti virusą, testuoti vaikus, mokytojus, būtinai kviesti skiepytis trečia vakcina, kad jie nepradėtų masiškai sirgti, išlaikyti švietimą atvirą, bet tuo pačiu metu ir didelę kontrolę“, – teigia A. Armonaitė.

Ji patikino, kad jei visgi būtų didesni ribojimai verslui, paramai resursų yra. „Yra galimybės veikti ir turi veikti, ir jokia čia valstybės parama niekada neišgelbės, jeigu nebus galimybės veikti“, – dar kartą pabrėžė ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)