Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovo Roberto Dargio nuomone, netgi jei orai darbui palankūs, bet niekur skubėti nereikia, nėra prasmės dirbti dvi dienas savaitės viduryje ir dieną savaitės pradžioje žinant, kad rytoj vėl šventės.

"Vienos ar pusantros dienos darbingumas tikrai yra abejotinas, todėl mūsų žmonės tas kelias dienas tarp švenčių ilsėsis", - sakė pramonininkų lyderis, bet priminė, kad esama nemažai įmonių, kuriose vyksta srautinis darbas, konvejeriu. Tokiu atveju - ar šventė, ar diena, ar naktis, darbas nesustoja, antraip sustabdžius "konvejerį", jei neįvyks katastrofa (pavyzdžiui, sustabdžius elektrinę), tai nuostolių tikrai bus.

Pramonininkai anksčiau yra apskaičiavę, kad viena ne darbo diena Lietuvos ekonomikai atsieina apie 100 mln. litų.

Atrodytų, tokia sumaištis prašyte prašytųsi įstatymo, kuriuo laikotarpis tarp Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių būtų pripažįstamas oficialiomis atostogomis. Apie tokį pasiūlymą prieš porą metų buvo prabilta ir Seime, tačiau „Lietuvos žinių” kalbinti bendrovių vadovai neskuba jam pritarti.

Vežimėlių neįgaliesiems gamintojos ir metalo apdirbimo bendrovės „Puntukas" generalinio direktoriaus Vytauto Zimnicko nuomone, tarpušventį įteisinus įstatymu, nuostolių patirtų kai kurios įmonės: reikėtų darbuotojams mokėti už darbą švenčių dienomis. Be to, ne visada Kalėdos švenčiamos savaitės pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)