Politologo, Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos nario Lauryno Kasčiūno vertinimu, nusistatymas prieš naujos atominės elektrinės statymą socialdemokratams galėjo duoti naudos per rinkimus, tačiau jau esą atėjo tas metas, kai reikia šią poziciją peržiūrėti.

„Politiškai socdemai save įstūmė visiškai į kampą, čia buvo absoliutus apsiskaičiavimas, tam tikra prasme jų pozicija galbūt net ir lėmė patariamojo referendumo rezultatus. Dabar jie galvoja, kokiu būdu išeiti iš šito kampo, nes teko jau premjerui nuvažiuoti į Latviją, į Estiją, turbūt reikėjo paaiškinti daugiau negu apie tai, kad galimas bus naujas kažkoks projektas Elektrėnuose... (…) Socdemai tiesiog save įstūmė į kampą, tikėdamiesi, kad buvimas prieš atominę jiems galėjo duoti kažkokių dividendų per rinkimus. O dabar mato, kad reikia grįžti į normalios politikos kelią“, –Žinių radijui sakė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, dabar greičiausiai reikėtų tikėtis naujo referendumo su patikslintu klausimu, kuris atvertų socialdemokratams duris naują elektrinę statyti.

Tuo metu dienraščio „Verslo žinios“ žurnalistas Stasys Gudavičius atkreipė dėmesį į tai, kad socialdemokratams bus svarbu įtikinti ne tik visuomenę, bet ir atominės elektrinės skeptikus pačios partijos viduje.

„Socialdemokratų laukia ne tiktai iššūkis, kaip čia apėjus pirmojo referendumo rezultatus, kaip čia paaiškinus tautai, kodėl jie keičia savo poziciją, bet dar ir įtikinti kai kuriuos dar likusius visai gausius skeptikus pačioje partijoje, kurios lydere aš pavadinčiau ūkio ministrę Birutę Vėsaitę. Kažkokiu būdu reikės šituos skeptikus įtikinti, kad reikėtų pakeisti retoriką ir kalbėti jeigu ne už atominę elektrinę, tai bent jau ne taip garsiai prieš“, – kalbėjo S. Gudavičius.

Jis pridūrė, kad socdemai taip pat gali bandyti iš projekto partnerių išsiderėti geresnes sąlygas ir taip pelnyti oponentų palankumą: „Gal socialdemokratai dar bandys kažkokiu būdu išpešti ką nors iš „Hitachi“ arba regioninių partnerių ir tokiu būdu neva pagerinti sąlygas bei įtikinti visuomenę ir skeptikus partijos viduje, kad atominė yra reikalinga“.

Visą laidos „Įvykiai ir komentarai“ įrašą galite rasti čia.