Vandenyje netoli kranto pastatytos keturkampės konstrukcijos yra uždengtos reklaminiais "Kauno grūdų" įmonės skydais, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Palangos savivaldybės teritorijos ribos siekia tik iki jūros, todėl vandenyje esantys objektai nepatenka į savivaldybės administracijos juridinės veiklos zoną, todėl tokiai reklamai Palangos valdžios leidimo nereikia.

Kurorte nustatyti kabinamos ar pastatomos reklamos įkainiai. Vieno kvadratinio metro ploto reklama parai kainuoja du litus.

Nesunku apskaičiuoti, kad už keturis paplūdimyje esančius reklaminius stovus per vasarą "Kauno grūdai" išvengs apie pusantro tūkstančio litų mokesčio Palangos savivaldybei.

Įrangą tiekia "Kauno grūdai"

Baltijos jūros pakrantė yra valstybės teritorija, kuri prasideda nuo paplūdimio ir jūros vandens ribos.

Pajūryje valstybės administracines funkcijas vykdo Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

Apskrities Teisės departamento direktorius Visvaldas Petryla tvirtino, kad viršininko administracija jokių mokesčių nerenka ir reklamos teisėtumo nekontroliuoja.

Viršininko administracijos sekretorius Vytautas Rinkevičius pripažino, kad Baltijos jūroje atsidūrusios reklamos nėra kam apmokestinti ir tai yra teisės aktų spraga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją