Verslo siūlomų „Metrail“ taikos sutarties sąlygų įvertinimą Aplinkos ministerija pateikė vykdydama premjero ir Seimo aplinkos apsaugos komiteto pavedimą.

Pasak derybose dėl „Metrail“ dalyvaujančios Lietuvos pramonininkų konfederacijos Verslo aplinkos ir ekonomikos departamento direktorės Ramintos Radavičienės, „toks variantas, koks tenkintų ministeriją, –joks taikos susitarimas“.

„Gamintojams ir importuotojams jis reikštų tą patį, kaip sumokėti dėl „Metrail“ istorijos priskaičiuotą mokestį už aplinkos teršimą pakuočių atliekomis“, – sako R. Radavičienė.

BNS primena, kad aplinkosaugininkai 2015–2017 metais tikrino bendrovę „Metrail“ ir nustatė, kad ši netinkamai sutvarkė 14,5 tūkst. tonų metalinių ir 500 tonų plastiko pakuočių. Už šį kiekį neteisėtai išrašyti atliekų sutvarkymą įrodantys dokumentai buvo išduoti 1,8 tūkst. įmonių.

Dėl „Metrail“ išrašytų fiktyvių atliekų tvarkymo dokumentų 2018-ųjų išvakarėse šimtai įmonių sulaukė aplinkosaugininkų raginimo susimokėti 15 mln. eurų taršos mokesčio už 2013–2015 metais nesutvarkytas pakuočių atliekas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją