Nugalėtojomis pripažintos bendrovės „Atgiję raštai“, „Juokiasi puodas“, „Pasaka tikiu“, „Vyšnių sodai“, „Vyrai virtuvėje“, „Rami galva“ iš Vilniaus, „Debesynas“, „Mikim“, „Protingieji kurmiai“, „Švaros vilkai“ iš Kauno, „Pilnatvė“ iš Anykščių, „Čiulba ulba“ iš Birštono, „Šarkos drabužinė“ iš Jonavos, „Kadagio dūmas“ iš Kaišiadorių ir „Saldišius“ iš Kelmės.

DELFI skaitytojai balsuodami rinko jiems labiausiai patinkantį lietuvišką įmonės pavadinimą.

Daugiausiai simpatijų DELFI surengtame balsavime sulaukė bendrovė „Mikim“.

Iš viso už gražiausią įmonės pavadinimą skaitytojai balsavo daugiau nei 16,5 tūkst. kartų, o „Mikim“ gavo daugiau nei penktadalį visų balsų – 3,6 tūkst.

„Šmaikščių lietuviškų įmonių pavadinimų gausa rodo, kad mūsų verslininkų fantazija – beribė, o kalbos žinios – puikios. Džiaugiuosi, kad DELFI skaitytojai turi progą rinkti geriausią pavadinimą ir verslininkų dėmesiui gimtajai kalbai, kurią mes visi turėtumėme labiau mylėti. Švari kalba kasdieniniame gyvenime turi būti prestižo reikalas“, – sakė DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Įmonių, kurių pavadinimai pripažinti gražiausiais, veiklos pobūdis įvairus: renginių organizavimas ir techninis aprūpinimas, maisto tiekimas, informacinių technologijų, valymo paslaugos, interjero dizainas ir dekoravimas, galanterijos, tekstilės, kosmetikos, mėsos gaminiai, prekyba saldumynais, drabužiais, valymo priemonėmis.

„Pavadinimas dažnai lemia tai, kokį pirmą įspūdį susidarysime apie įmonę, parduotuvę, verslą ar įstaigą. Todėl renkant jį reikia gerai pagalvoti, koks jis bus ir kokias asociacijas sukels būsimiems klientams. Geras pavadinimas gali būti ir lietuviškas, ir suprantamas, ir gražiai skambantis net užsieniečiams. Šių metų pavyzdžiai rodo, kad sukurti savitą lietuvišką pavadinimą nėra sudėtinga", - tvirtina Valstybinės kalbos inspekcijos vadovas Donatas Smalinskas.

Kultūros ministerijoje surengtame Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkurso nugalėtojų apdovanojime koncertavo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokytoja Raimonda Tallat-Kelpšaitė (sopranas) ir jos mokinė Malgožata Patricija Minkel, koncertmeisteris Gytis Cinauskas ir Didysis fleitų ansamblis (vadovas Marius Pupkovas).

Praėjusiais metais Registrų centre įregistruota daugiau kaip 10 tūkst. juridinių asmenų pavadinimų.

Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursas rengiamas aštuntus metus. Jo tikslas – skatinti būsimų įmonių vadovus, kad rinktųsi lietuviškus, taisyklingus, įdomius vardus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)