Tai paaiškėjo Vilniaus prokurorams atlikus ikiteisminį tyrimą – kaltinimų dėl sukčiavimo ir svetimo turto pasisavinimo sulaukė dabar jau buvęs bendrovės „Aviaturas ir partneriai“ direktorius Andrius Caplevas.

25 metų A. Caplevui iškeltą baudžiamąją bylą trečiadienį atvertė Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, kol kas nesėkmingai – teisėjas Arūnas Budrys buvo priverstas posėdį atidėti, nes nepavykus įteikti šaukimo į jį neatvyko civilinio ieškovo atstovė, be to, kaltinamasis pareiškė, jog pasinaudos įstatyme numatyta teise ir susiras advokatą, kurio ikiteisminio tyrimo metu jam nereikėjo.

Šioje byloje kelionių organizatoriaus „Novaturas“ antrinė įmonė „Aviaturas ir partneriai“, valdanti poilsiautojams gerai pažįstamą pigių kelionių prekės ženklą „Sofa travel“, kaltinamajam yra pareiškusi ieškinį dėl žalos atlyginimo – iš A. Caplevo siekia prisiteisti 16 tūkst. Lt.

Ikiteisminio tyrimo metu A. Caplevas pripažino, kad pasisavino darbdaviui priklausančius pinigus, tačiau kol kas neaišku, kokios pozicijos jis laikysis teisme.

„Aš su jumis neprivlau ir neturiu noro kalbėtis“, – DELFI pareiškė dėmesio vengęs kaltinamasis.

Bylos duomenimis nustatyta, kad kelionių agentūroje iš pradžių vadybininku, o vėliau ir direktoriumi dirbęs A. Caplevas bendrovės vardu pardavinėjo skrydžių lėktuvais bilietus. Nustatyta, kad jis pardavė bilietus į Antaliją, Frankfurtą, Londoną ir Budapeštą, tačiau iš klientų gautų pinigų neįnešė į bendrovės sąskaitą, nors ir išrašydavo PVM sąskaitas-faktūras.

Nustatyta, kad pinigų į bendrovės sąskaitą A. Caplevas neįnešė dar tuomet, kai kelionių agentūroje dirbo tik vadybininku – tai jam nesutrukdė nuo 2011-ųjų sausio tapti „Aviaturas ir partneriai“ direktoriumi.

Įtariama, kad pinigai buvo pasisavinami nuo 2010-ųjų gegužės iki 2012-ųjų rugpjūčio. Tuomet paaiškėjo, kad vienam klientui jis nurodė pervesti 13 940 Lt už kelionę ne į „Aviaturas ir partneriai“, o į bendrovės „Solex group“, kurios vieninteliu akcininku jis buvo, sąskaitą. Šiuos pinigus po mėnesio A. Caplevas vis dėlto grąžino.

A. Caplevui taip pat pateikti kaltinimai ir dėl turto pasisavinimo, kai jis savo vadovaujamos kelionių agentūros vardu iš vieno mobiliojo ryšio operatoriaus įsigijo telefono aparatą „Samsung Galaxy S II Black“, tačiau 2012-ųjų rugpjūtį, kai buvo nutraukta darbo sutartis, jo negrąžino.

Be to, jis naudojosi mobiliojo ryšio paslaugomis, tačiau už jas nemokėjo – jo sąskaitas turėdavo padengti kelionių agentūra. Dėl to ji teigia patyrusi 3,3 tūkst. Lt žalos.

Jeigu teisme pasitvirtins A. Caplevui pateikti kaltinimai, jam grės viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)