Bendrovės „CloudFlare“ paslaugos padeda interneto svetainėms atlaikyti milžiniškus srautus: ji veikia tarsi tarpininkė ar filtras ir teikia gyvybiškai svarbią apsaugą nuo „DDoS“ atakų (kai svetainę užplūsta milžiniški duomenų srautai ir ji nuo tokio svorio užstringa).

Šeštus metus dirbanti bendrovė rinkdamasi klientus nieko nediskriminuoja ir, kaip manoma, saugo dešimtis svetainių, siejamų su „Islamo valstybe“. Dėl šios priežasties ji sulaukė ugnies iš „Anonymous“ narių, rašo businessinsider.com.

„CloudFlare“ vadovas Matthew Prince`as smogė atgal savo kritikams ir pareiškė, kad „Anonymous“ elgiasi veidmainiškai, turint galvoje, kad „CloudFlare“ pslaugomis naudojasi ir šios organizacijos nariai.

„Socialiniame tinkle „Twitter“ tikrai mačiau, kad jie ant mūsų siunta, - sakė jis „The Register“. – Manau, kad tai vaikų lygio analizė – sunku ją vertinti rimtai. „Anonymous“ naudoja mus kai kurių savo svetainių apsaugai, nors esame raginami atsisakyti „Anonymous“ tinklalapių“.

„Net jei saugotume „Islamo valstybės“ svetaines, mums tai neduotų jokios naudos. Įsivaizduočiau, kad tokie žmonės mokėtų vogtomis banko kortelėmis, o mums tai būtų nepriimtina“, - pridūrė jis.

M. Prince`as „The Register“ sakė, kad „CloudFlare“ gali nustoti saugojusi svetaines, jeigu sulauktų tokio prašymo teisiniais JAV kanalais, tačiau „dažniausiai tyrėjai pageidauja, kad šios svetainės veiktų, o ne būtų uždarytos“.

Per atskirą interviu „International Business Times“ M. Prince`as smulkiau paaiškino, ką turėjo galvoje.

„Kažkas nusprendė, kad svetainė skelbia turinį, su kuriuo jie nesutinka, tačiau teisingas kelias tai išspręsti yra laikytis nustatytų teisėsaugos procedūrų. Nėra Žemėje visuomenės, kuri toleruotų gaujos valdymą, nes gauja yra nepatikimas dalykas“, - teigė jis.

„CloudFlare“ vertinama daugiau kaip 1 mlrd. dolerių, kovo mėnesį rašė „Bloomberg“.

2017 metais planuojama surengti pirmąjį viešą šios bendrovės akcijų siūlymą vertybinių popierių biržoje. M. Prince`as sakė, kad savo akcijas pradėjusios siūlyti bendrovės vertė gali prilygti „Workday“, kurios vertė per pirmąjį viešą siūlymą buvo 7,8 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)