„Europos Komisija priėjo prie išvados, kad dėl savo riboto poveikio rinkos struktūrai siūlomas sandoris nesukeltų konkurencijos problemų“, – teigiama EK išplatintame pranešime. Jame pažymima, kad sandoris buvo išnagrinėtas pagal supaprastintą susijungimų peržiūros procedūrą.

Sandoriui dar turės būti gautas Europos centrinio banko leidimas.

Pernai rugsėjį skelbta, kad „Blackstone Group“ ir jos vadovaujamas konsorciumas už 1 mlrd. eurų perka 60 proc. Estijoje registruoto banko „Luminor“ akcijų paketą ir valdys banką kartu su dabartiniais akcininkais „Nordea Bank“ ir DNB.

Po sandorio „Nordea“ ir DNB išlaikys atitinkamai po 20 proc. „Luminor“ akcijų ir toliau dalyvaus banko valdyme, suteikdami finansavimą, ekspertinę pagalbą, taip pat turės savo atstovus „Luminor“ stebėtojų taryboje. „Blackstone” taip pat pasiekė išankstinį susitarimą įsigyti likusį 20 proc. akcijų paketą iš „Nordea“ per artimiausius keletą metų.

„Luminor“ buvo įkurtas 2017 metais, sujungus „Nordea“ ir DNB bankų veiklą Baltijos šalyse. Bankas užima 23 proc. Baltijos šalių paskolų rinkos, jo turtas viršija 15 mlrd. eurų. „Luminor“ dirba 3 tūkst. darbuotojų, bankas turi 64 klientų konsultavimo centrus trijose šalyse.

„Blackstone Group“ yra viena iš didžiausių investicijų bendrovių pasaulyje. Įmonės valdomas turtas siekia 439 mlrd. JAV dolerių (378,9 mlrd. eurų), bendrovė investuoja į privačios nuosavybės, nekilnojamojo turto, viešosios skolos bei turto ir kitus globalius fondus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)