„American Airlines“ prognozuoja, kad pirmą metų ketvirtį skrydžių skaičius sumažės 45 proc., laiške darbuotojams rašė bendrovės vadovai, tebesitęsiant aviacijos nuosmukiui, o vakcinacijai judant ne taip sparčiai, kaip tikėtasi.

Laiške, kurį pasirašė generalinis direktorius Dougas Parkeris ir prezidentas Robertas Isomas, taip pat sakoma, kad „American Airlines“ nebesitiki šią vasarą skristi visu pajėgumu.

„Vakcinos nėra skirstomos taip greitai, kaip bet kas iš mūsų tikėjosi, o nauji tarptautinių kelionių apribojimai, kuriais iš keleivių reikalaujama neigiamų COVID-19 testų, sumažino paklausą“, – teigė jie.

„Žinoma, mes nenorime būti tokioje padėtyje, tačiau dirbsime kartu su profsąjungų vadovybe, kad kuo labiau sumažintume padarinius darbuotojams“, – tvirtino „American Airlines“ vadovai.

Spalį „American Airlines“ paskelbė prastovas 19 tūkst. darbuotojų, nes baigėsi ankstesnis federalinės valdžios paramos laikotarpis, tačiau darbuotojai buvo sugrąžinti, kai 2020 m. gruodį Kongresas skyrė dar paramos.

D. Parkeris ir R. Isomas tikino palaikantys „American Airlines“ profsąjungų siekį išsireikalauti iš Kongreso daugiau paramos. Bendrovė taip pat ketina įgyvendinti programas, kuriomis skatins darbuotojus anksčiau išeiti į pensiją ar išeiti iš darbo savo noru.

Praeitą savaitę „United Airlines“ išsiuntė panašius laiškus 14 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)