„Amazon“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Jeffas Bezosas pakomentavo situaciją po to, kai J. Bidenas pačią įmonę išskyrė kaip vieną iš tų, kurios vengia mokėti pelno mokestį.

„Palaikome J. Bideno administracijos siekį ryžtingai investuoti į Amerikos infrastruktūrą“, – teigė J. Bezosas.

„Suprantame, kad šios investicijos pareikalaus nuolaidų iš visų pusių: tiek dėl to, kas yra įtraukiama į planą, tiek ir dėl to, kaip jis yra finansuojamas. Mes remiame pelno mokesčio padidinimą“, – tikino J. Bezosas.

„Laukiame Kongreso ir prezidento administracijos sutarimo, kad būtų galima rasti teisingą ir subalansuotą sprendimą, kuris palaikytų ar sustiprintų JAV konkurencingumą“, – pridūrė turtingiausiu pasaulio žmogumi tituluojamas „Amazon“ vadovas.

„Amazon“ ilgą laiką buvo kritikuojama dėl to, kad moka labai mažai pelno mokesčio. Savo ruožtu bendrovė teigia, kad jos investicijos leidžia nemokėti pelno mokesčio, kaip tai numatyta mokesčių kodekse.

J. Bidenas siūlo 2 trln. dolerių dydžio infrastruktūros modernizavimo programą, kuri iš dalies būtų finansuojama padidinus pelno mokestį nuo 21 iki 28 proc. bei užkirtus kelią mokesčių vengimui.

Praeitą mėnesį J. Bidenas citavo tyrimą, kuris atskleidė, kad 91 iš 500 didžiausių JAV įmonių, įskaitant „Amazon“, „nemoka nė vieno cento federalinio pajamų mokesčio. Tai yra tiesiog neteisinga“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)