Iš tiesų, anot A. Maldeikienės, Lietuvos ekonomika atsigauna - 2010-aisiais sukurta 94,5 milijardo litų bendrojo vidaus produkto (BVP). Tai mažiau negu 2007-aisiais, tačiau 3 milijardais litų daugiau negu 2009-aisiais, rašo „Šiaulių kraštas“.

Lietuvos ekonomiką A. Maldeikienė juokais skirstanti į vidaus (turgų ir dėvėtų drabužių), kurią vadina "gariunai. lt", ir eksporto, sąlyginai vadinamą "ateiviai. com".

Statyti eksportą ant ateivių, anot A. Maldeikienės, yra pavojinga, o vidaus rinkoje mes neturime sveikos paklausos ir sveikos pasiūlos.

"Mūsų žmonės negauna tokių algų, kad pirktų. Jei verslininkai nori turėti pirkėjų, jie turi mokėti savo darbuotojams normalias algas", - tikino A. Maldeikienė.

"Taigi mūsų atsigavimas - tai amerikietiški kalneliai, nuo kurių žmonėms, ypač vyresnio amžiaus, darosi bloga. Ekonomika neturi kaip pamišusi lakstyti", - tikino A. Maldeikienė.

A. Maldeikienė pateikė pavyzdį: Šiauliuose rinkto Seimo nario A. Šedžiaus deklaracijoje pamačiusi, kad verslininkas per metus sumokėjęs vos 9300 litų mokesčių, mat turėjęs 6 verslo liudijimus.

"Sakykite, kaip galima Lietuvoje įvesti progresinius mokesčius, kai sėdi tie, kurie turi verslo liudijimus?" - retoriškai klausė A. Maldeikienė.

Ji skandalingą faktą, kad viduryje Europos žmogus per mėnesį uždirba 513 litų, vadina absurdišku ir nusikalstamu.

"O Andrius Kubilius mus mėgsta lyginti su skandinavais. Tai apsispręskime pagaliau, į kurią pusę einame", - sakė A. Maldeikienė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)