Vandentiekio magistralinė 3 tūkst. 810 metrų ilgio linija nuo pirmos vandentiekio stoties, esančios Pulko g. 75, į aukštos zonos rezervuarus (Aukštakalnio g. 7A) yra sumontuota iš plieninio vamzdyno ir pažeista korozijos. 1 tūkst. 374 metrų ilgio ruože - nuo pirmos vandentiekio stoties iki Santaikos gatvės - per eksploatavimo laikotarpį yra užregistruota 18 avarinių gedimų. Pastaruoju metu avaringumas dažnėja.

Šiemet jau likviduoti trys gedimai. Jų likvidavimas yra sudėtingas dėl trasos apsauginės zonos užstatymo ir nutekėjimo vietos suradimo. Didėja grėsmė, kad prasiveržęs vanduo gali pažeisti greta vamzdyno esančių statinių konstrukcijas, todėl liniją numatyta rekonstruoti.

Atsižvelgiant į dažnėjantį vandentiekio linijos avaringumą ir riziką dėl galimų didelių nuostolių, šiais metais bendrovės investicijų plane numatyta ir jau baigiamas rengti vandentiekio magistralės nuo Pulko gatvės vandens ruošyklos iki Santaikos gatvės rekonstrukcijos techninis projektas.

Įvertinus didėjantį vandentiekio magistralės ruože nuo pirmos vandentiekio stoties iki Santaikos gatvės avaringumą, bendrovės valdybai buvo pateiktas siūlymas koreguoti 2011 metų investicijų planą, kad būtų galima organizuoti vandentiekio linijos rekonstrukcijos darbų pirkimo procedūras.

Preliminariai rekonstrukcijos darbai gali kainuoti daugiau kaip 500 tūkst. litų. Konkreti darbų kaina bus žinoma atlikus pirkimo procedūras. Kadangi tokiems darbams vykdyti Europos Sąjungos lėšos neskiriamos, vandentiekio magistralinės linijos rekonstrukcijos darbus įmonė turi finansuoti savo lėšomis.

Liepos mėnesį paskelbtas konkursas darbams pirkti. Dabar vyksta pirkimo procedūros, gauta paklausimų.