Kontrolinį „Snaigės“ akcijų paketą įsigijusi Rusijos bendrovė „Polair“ Alytuje ketina plėtoti komercinių šaldytuvų gamybą, o su „Snaigės“ ženklu liksiantiems buitiniams šaldytuvams žada didesnę rinką Rusijoje ir NVS šalyse.

Jau kitų metų pabaigoje „Snaigės“ šaldytuvų gamyklos konvejeriais, ko gero, slinks detalės su ryškiais garsių pasaulio gėrimų gamintojų užrašais.

Kontrolinį „Snaigės“ akcijų paketą įsigijusi Rusijos komercinių šaldytuvų gamintoja bendrovė „Polair“ planuoja į Alytų perkelti dalį savo produkcijos – komercinių šaldytuvų – gamybos ir gerokai išplėsti tai, kas gaminama pačioje „Snaigėje“.

„Snaigės“ komerciniai šaldytuvai, kokių iki šiol negamino „Polair“, labai patinka stambiesiems gėrimų gamintojams – „Calsberg“ grupei, „Pepsi cola“, „Coca cola“. Mes su jais jau dirbame, todėl pateikėme siūlymą tiekti šį produktą ir už Rusijos ribų“, – sako „Polair“ generalinis direktorius Aleksejus Kovalčukas.

Beveik 60 proc. „Snaigės“ akcijų paketą už 44 milijonus litų perkanti Rusijos komercinių šaldytuvų gamybos bendrovė sako taip vienu šūviu nušausianti kelis zuikius – išplėsianti produkcijos asortimentą, nes iki šiol negamino nei buitinių šaldytuvų, nei Vakaruose paklausių šaldytuvų-vitrinų, ir stipriau įkelsianti koją į Vakarų Europos rinką.

„Mes gauname jau turinčius paklausą, kokybiškus produktus,– kalbu apie „Snaigėje“ gaminamus ypač paklausius šaldytuvus-vitrinas, kuriuos pradėdami gaminti patys, būtume sugaišę ne mažiau kaip dvejus metus.

„Snaigė“ per mus įgis daugiau komercinių šaldytuvų gamybos patirties ir galės pagerinti finansinę padėtį“, – teigia A. Kovalčukas.

Didžiąją dalį produkcijos į Vakarų, Vidurio ir Rytų Europą eksportuojantys Alytaus šaldytuvų gamintojai po šio sandorio irgi tikisi dvigubos naudos – atgauti neseniai prarastą, į Pasaulio prekybos organizaciją ketinančios įsilieti Rusijos rinką ir padidinti gamybos efektyvumą.

„Esu tikras, kad tos rinkos atsivėrimas tikrai įvyks. Kadangi, kaip minėjo Aleksejus Kovalčukas, nuo liepos 1 dienos planuojama, kad Rusija turėtų pravert sienas šiek tiek plačiau ir mes turėtume platesnes galimybes nuvešti tą produkciją, kurią gaminam Rusijos vartotojams“, – sako Gediminas Čeika, bendrovės „Snaigė“ generalinis direktorius.

Pasak naujųjų „Snaigės“ šeimininkų, Alytuje gaminami buitiniai šaldytuvai ir toliau turės „Snaigės“ ženklą, jie bus pardavinėjami Ukrainoje, Rusijoje. O pati įmonė, net ir be didelių papildomų investicijų, kitąmet, ko gero, jau dirbs pelningai.