Sutvarkytuose konteineriuose atsidarė parduotuvės, alytiškiams siūloma įsigyti kavos. Belikęs tik vienas neišnuomotas konteineris.

„Viskam reikia įsibėgėjimo, bet pamažu jūriniai konteineriai atgimsta. Viename jų prekiaujama kava, kituose – vaikiškais drabužiais, veltu apavu, sendaikčiais. Taip pat ruošiasi įsikurti augalų parduotuvėlė. Vienas konteineris rezervuotas žuvies pardavėjams.

Veikla labai įvairi. Jei žmonės šiuos konteinerius nuomojasi, vadinasi, jie tiki idėja“, - sakė įmonės „Akmė“, kuriai priklauso sklypas Raudonkalnio gatvėje, vadovė Roma Baciuškienė.

Iš viso Raudonkalnio gatvėje stovi septyni jūriniai konteineriai. Penki jų – jau išnuomoti, vienas – rezervuotas ir vienas – laisvas.

Pasak R. Baciuškienės, ateityje prekybos miestelį planuojama išplėsti, dar labiau sutvarkyti.

„Smagu, kad Alytuje yra jaunų, iniciatyvių žmonių. Vaikiškais drabužiais jūriniame konteineryje prekiauja labai veiklus jaunuolis, jis viskuo domisi, jam visko reikia. Vadinasi, ir Dzūkijos sostinėje jaunimas gali rasti galimybių savo veiklai“, - kalbėjo R. Baciuškienė.

Prekybos miestelis Raudonkalnio gatvėje pradėjo kurtis 2014 metų pabaigoje.

Tuometis vaizdas išgąsdino ir alytiškius, ir miesto savivaldybės atsakingus darbuotojus, nes geltoni, aplamdyti konteineriai miestui žavesio nesuteikė.

Tačiau jau 2015 metų konteineriai ėmė keistis: išpjauta viena jų siena, sumontuoti dideli, žemę siekiantys, vitrininiai langai, konteineriai perdažyti pilka spalva.